Air Albania turizmde ve ticarette Arnavutluk’u yükseklere taşıyor

Air Albania Pazarlama ve Satış Müdürü Manjola Shehu ve Air Albania Uçuş İşletme Başkanı, Sorumlu Kaptan Pilot Muhittin Apaydın

Last Updated on 26 Aralık 2022 by Turizm Günlüğü

Türk Hava Yolları’nın ortaklığında kurulan Arnavutluk’un bayrak taşıyıcı firması Air Albania, operasyonlarıyla hem ticaret alanında hem turizm alanında hem de ülkenin tanıtımında diğer ülkelerle hava köprüsü oluşturarak önemli bir rol oynuyor. İşte Air Albania’nın filosu, operasyonları ve hedefleri hakkında önemli açıklamalar…                              Air Albania turizmde ve ticarette 

Air Albania Pazarlama ve Satış Müdürü Manjola Shehu ve Air Albania Uçuş İşletme Başkanı, Sorumlu Kaptan Pilot Muhittin Apaydın, havayolu firmasının operasyonları, hedefleri hakkında Turizm Günlüğü’ne açıklamalarda bulundu.

Air Albania Pazarlama ve Satış Müdürü Manjola Shehu, ilk olarak firmanın kuruluşu, kuruluş yapısı ve filosu hakkında açıklamalarda bulundu.

MANJOLA SHEHU, AIR ALBANIA’NIN YENİ UÇUŞ NOKTALARINI AÇIKLADI

“Air Albania’nın, 2018 yılında Türk Hava Yolları’nın ortaklığında kurulduğunu ve ilk uçuşunu 2019 yılının Nisan ayında gerçekleştirdiğini” belirten Manjola Shehu; “Air Albania, Türk Hava Yolları’nın yüzde 49’ına ortak olduğu bir şirket, Air Albania’nın geri kalan hisselerinin yüzde 10’u devlete, yüzde 41’lik kısmı ise özel bir firmanın sahipliğinde” dedi.

“Şu an için Air Albania’nın, İtalya’da 6 noktaya, İstanbul’a bazen günde 2 uçuş olmak üzere haftada 12 uçuş düzenlediğini” açıklayan Manjola Shehu; Air Albania’nın filosu, yeni uçuş noktaları hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“İstanbul için Türk Hava Yolları ile ortak uçuşlar gerçekleştiriyoruz. Bunun dışında Londra Stansted Havalimanı’na, Almanya’da Düsseldorf’a ve Yunanistan’ın başkenti Atina’ya uçuşlar gerçekleştiriyoruz. 2023 yılında Portekiz, İspanya Barcelona uçuşlarını başlatacağız. İskandinav Ülkeleri için de Norveç’in başkenti Oslo’ya yönelik uçuşlara başlamayı planlıyoruz. İki uçak siparişimizin de ulaşmasıyla Air Albania, önümüzdeki yaz sezonunda toplamda 4 uçak ile operasyonlarını gerçekleştirecek.”

Kaynak: Air Albania web sayfası

OKUMA ÖNERİSİ: Kemal Ertem: Balkanların yeni popüler destinasyonu Tiran olacak

MUHİTTİN APAYDIN: BÜTÜN OPERASYONEL DESTEĞİ TÜRK HAVA YOLLARI VERİYOR

Air Albania Uçuş İşletme Başkanı (Sorumlu Kaptan Pilot) Muhittin Apaydın ise, Air Albania’nın yönetim kadrosu, Türk Hava Yolları’nın Air Albania’nın kuruluşunda oynadığı rol ve Air Albania’nın operasyonlarına verdiği destekler hakkında açıklamalarda bulundu.

Air Albania’nın yönetim kadrosunun Türk ve Arnavutlardan oluştuğunu açıklayan Muhittin Apaydın, Air Albania’nın personelleri arasında İtalyan’dan Türk’e, Arnavut’tan Sloven’e farklı uluslardan çalışanların yer aldığını belirtti.

Bu nedenle Air Albania’nın çok kültürlü bir şirket olduğunu ifade eden Muhittin Apaydın; Türk Hava Yolları’nın Air Albania’nın kuruluşunda, yönetimde ve operasyonlarında oynadığı rol ve verdiği destekler hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Air Albania, Türk Hava Yolları’na ortaklığında kurulduğu ve hisselerinin önemli bir kısmının Türk Hava Yolları’nda olması nedeniyle firmanın üst yönetiminin önemli bir kısmında Türkler yer alıyor. Örneğin Uçuş İşletme Başkanı, Teknik Başkan, Genel Müdür, Kalite Başkanı hep Türk Hava Yolları’nın personelinden oluşuyor. Diğer yandan THY, Air Albania’ya eğitim ve teknik konularında destek veriyor. Bütün uçak bakımlarını THY yapıyor, tüm pilotları ve tüm kabin memurlarını Türk Hava Yolları eğitiyor. Bütün operasyonel desteği Air Albania’ya Türk Hava Yolları veriyor.”        Air Albania turizmde ve ticarette 

AIR ALBANIA’NIN KURULUŞ AMACI VE ARNAVUTLUK’A SUNDUĞU KATKILAR

Air Albania’nın öncelikli hedefinin Arnavutların tercihlerinde ilk sırada yer alacak bir “bayrak taşıyıcı” firma olmak olduğunu belirten Muhittin Apaydın; “Air Albania’nın kuruluş amacının hem hızla gelişen Arnavutluk ekonomisine, ticari ilişkiler konusunda hem turizm alanında ülkeye katkı sağlamak hem de Dünya çapında Arnavutluk’un tanıtımında rol oynamak olduğunu” söyledi.

TİCARET VE TURİZM ALANINDA ARNAVUTLUK – TÜRKİYE ARASINDAKİ HAVA KÖPRÜSÜNÜ OLUŞTURUYOR

Muhittin Apaydın, Air Albania’nın Arnavutluk – Türkiye arasındaki ticaret ve turizm alanındaki ilişkilerin gelişmesine de önemli katkılar sağladığına dikkat çekerek; “yaz sezonunda yüzde 90 doluluk oranıyla Antalya’ya uçuş düzenleyerek Türkiye turizmine de katkı sağladıklarını” belirtti.

OKUMA ÖNERİSİ: Bora Avcı: Tiran yakın gelecekte Belgrad’ın yerini alabilir

MANJOLA SHEHU’DAN AIR ALBANIA’NIN HEDEFLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Son olarak Air Albania Pazarlama ve Satış Müdürü Manjola Shehu, Arnavutluk’un bayrak taşıyıcı firması Air Albania’nın hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Yüksek standartlarda hizmet sunarak Arnavutluk’ta ve yurt dışında yaşayan Arnavutların bir numaralı tercihi olmak istediklerini belirten Manjola Shehu; “Bu öncelikli hedef doğrultusunda ilk olarak filodaki uçak sayısını arttırmayı, Air Albania’nın uçuş ağına yeni noktaları eklemeyi ve 2024 yılında Arnavutluk Vlore’de açılacak havalimanı için hazırlıkları tamamlayıp, Vlore’den de uçuşlar düzenlemeyi hedeflediklerini” açıkladı.


🎤 Röportaj: Yaşar Çelik / ✍🏻 Yayına Hazırlayan: Cem Bişkin

—O—

OKUMA ÖNERİSİ: Vizesiz seyahatin yeni adresi Arnavutluk, Sırbistan’a alternatif