Bora Avcı: Tiran yakın gelecekte Belgrad’ın yerini alabilir

Bora Avcı Turplus Tiran
Turplus Finans Koordinatörü Bora Avcı

Last Updated on 24 Aralık 2022 by Turizm Günlüğü

MICE acentası Turplus’ın Finans Koordinatörü Bora Avcı, Arnavutluk başkenti Tiran’ın MICE organizasyonlarına yönelik altyapısı hakkında açıklamalarda bulundu.        Bora Avcı Tiran   

MICE acentası Turplus’ın Finans Koordinatörü Bora Avcı, destinasyon yönetimi markası Exp-Ert DMC’nin Tiran’a düzenlediği info turu sonrasında destinasyon hakkında açıklamalarda bulundu.

“TİRAN İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILIN BELGRAD’I OLACAK DİYEBİLİRİZ”

“Tiran’ın geçmişte bırakmış olduğu izlenimden bugün çok farklı bir noktada olduğunu ve bambaşka bir destinasyon haline dönüştüğünü” belirten Bora Avcı; “Öne çıkan ve benzer bir yapıya sahip olan Balkan destinasyonlarından Belgrad ile Tiran’ı karşılaştırırsak; Tiran için önümüzdeki 5 yılın Belgrad’ı olacak diyebiliriz” ifadelerini paylaştı.

Foto: Yaşar Çelik

MICE ACENTALARININ DESTİNASYON TERCİHLERİNDE ARADIĞI KRİTERLER  

MICE acentalarının destinasyon tercihlerinde aradığı kriterleri; uluslararası otel zincirlerinin olması, misafirlerin damak tadına uygun yemekler sunan kaliteli restoranların olması, her kesime hitap edebilecek eğlence hayatının olması ve kolay ulaşım imkanı olarak sıralayan Bora Avcı; “Tiran, bence kesinlikle önümüzdeki yıllarda değerlendirip, kullanabileceğimiz, gelip görülmesi gereken yeni bir destinasyon haline gelmiş durumda… Tiran, gelen tüm misafirlerin taleplerini karşılayabilecek bir kapasiteye sahip” dedi.

“TİRAN ŞU AN İÇİN ÜSKÜP VE BELGRAD ARASINDA KONUMLANABİLECEK BİR DESTİNASYON”

Tiran’ı benzer Balkan destinasyonları ile karşılaştıran Bora Avcı; “Turplus’ın müşteri portföyüne göre Tiran, Üsküp’ten daha uygun konumda; Belgrad’ı ise yakalamak üzere… Tiran’ı, şu an için Üsküp ve Belgrad arasında yer alan bir destinasyon olarak konumlandırabiliriz” ifadelerini paylaştı.

Foto: Yaşar Çelik

“1-2 GRUPLA GÖRÜŞMELER BAŞLADI”

Bora Avcı, “2 gece 3 gün” veya “3 gece 4 gün” olmak üzere MICE acentalarının Tiran’ı önümüzdeki dönemlerde çok sık tercih edeceğini öne sürdü.

Turplus Finans Koordinatörü Bora Avcı, “Exp-Ert’in düzenlediği info turu süresince tavsiyeleri üzerine MICE etkinlikleri için 1-2 grupla görüşmelerin başlatıldığını da” açıkladı.


🎤 Röportaj: Yaşar Çelik / ✍🏻 Yayına Hazırlayan: Cem Bişkin