Ailece keyifli ve güvenli tatilin adresi: Katar

Quest Doha

Last Updated on 18 Ocak 2023 by Turizm Günlüğü

Katar’da, herkese keyifli anlar vadeden müzelerden tema parklara, rekreasyon alanlarından çölde deneyimlere kadar birçok aktivite sizleri bekliyor. 

Numbeo Global Endeksi tarafından son beş yıldır üst üste en güvenli ülke seçilen Katar, sömestre tatilinde sıcak havaların tadını bir dolu keyifli etkinlikle çıkarmak isteyenler için birbirinden zengin seçenekler sunuyor. Çocuklar kadar ebeveynlerin de ilgisini çekecek birçok açık hava etkinliğinin yanı sıra Katar, kültürel bir yolculuk da vadediyor.

Katar Turizm, harika bir aile tatili arayanlar için birçok aile dostu tesis öneriyor;

Çocukların Katar’da Eğlenebileceği Yerler

Tema Parklar 

Desert Falls Su ve Macera Parkı Katar’ın en yeni tema parkları arasında yer alıyor. Hilton Salwa Beach Resort & Villas’ta bulunan Desert Falls, sel nehirleri, sörf kumları ve Whizzard mat yarışları dahil 28 heyecan verici kaydırakla Orta Doğu’nun en büyük tema parklarından biri olarak öne çıkıyor.

Bu yıl aynı zamanda dünyanın en yüksek iç mekan atış ve düşme kulesine ve dünyanın en yüksek iç mekan hız trenine ev sahipliği yapan ‘Quest’ Doha kapılarını açtı. Yeni kapalı tema parkı, heyecan arayanları 27,500 metrekarelik eğlence merkezinde bulunan 30’dan fazla maceralı sürüş ve cazibe merkezinin keyfini çıkarmaya davet ediyor.

Katar Ulusal Müzesi

Müzeler

Katar Ulusal Müzesi gibi Katar’ın ikonik müzeleri, çocuklar için deneyim alanlarına sahip. Katar ulusal Müzesi, ziyaretçileri ülkenin tarihi boyunca görsel bir yolculuğa çıkaran bir dizi birbirine bağlı galeriden oluşuyor.

Akıllara durgunluk veren illüzyonları ve eğitici aktiviteleri ile İllüzyon Müzesi de ailenin tüm fertlerine eğlence sunuyor. Gökyüzü ve yıldızlarla ilgilenenler için Katara Kültür Köyü’ndeki Al Thuraya Planetarium ise gökyüzüyle ilgilenenlere eğitici bir dizi bilgi sunuyor.

Khalifa Stadı’ndaki müze, ziyaretçilerine sporun çeşitli branşları hakkında bilgiler verirken önemli sporcuların malzeme ve ödüllerini sunuyor. Robot kaleciye penaltı atmak gibi çok sayıda interaktif uygulamanın da bulunduğu müze, hem çocuklar hem de ebeveynler için eğlenceli anlar vadediyor.

Angry Birds World

Kapalı Rekreasyon Merkezleri

Doha’nın geniş, modern alışveriş merkezlerinde bulunan bu kapalı rekreasyon merkezleri, karlı yamaçlardan oyun salonlarına ve eğlence gezilerine kadar birçok alan sunuyor. Doha Festival City Mall’da kış temalı Snow Dunes, dünyanın ilk Angry Birds World ve Orta Doğu’nun ilk özel e-oyun merkezi Virtuocity bulunuyor. Villaggio Alışveriş Merkezi’nin içinde, Venedik esintili kanallardan geçen bir tekne yolculuğunun etrafında toplanmış Gondolania yer alıyor.

Çocukların hayvanlarla ilişki kurmalarına ve eğlenceli aktivitelere ev sahipliği yapan Al Khor Park, yeşil alanları, şelalesi ve bir çok egzotik hayvanlarıyla dolu bir hayvanat bahçesi sunuyor. Şehrin yeşil akciğeri olarak tanımlanan Katar’ın en güzel parklarından biri olan Katara Hills’de ise çocuklar, keyifli bahçelerin büyüsüne kapılarak doğayla iç içe bir gün geçirebilirler. Education City’deki Tören Alanı içinde yer alan Torba pazarı, sunduğu sürdürülebilir ürünlerin yanı sıra sağlıklı ve lezzetli yiyecekleri çocuklarla buluşturuyor.

Çölde Aile Boyu Eğlence

Katar, şehrin ışıltısının yanı sıra çöle özgü deneyimleri de aile fertlerine sunuyor. Tatillerinde anılar biriktirmek isteyenler için çöl, dalgalı kum tepelerinin üzerinde at sürme, yıldızların altında kamp yapma ya da Arap kültürünü deneyimleme fırsatı vadediyor. Çölde gün batımı ve gece kampı da çocukların ilgisini çekebilecek ve hafızalarda kalacak bir etkinlik olmaya aday.                                        tatilin adresi Katar 

Rixos Gulf Hotel Doha

Katar’da Türk Misafirperverliğinin Temsilcisi; Rixos

Global arenada Türk turizmini temsil eden Rixos otelleri Katar’daki yatırımlarına devam ediyor. Rixos Qetaifan Island North, Katar’da eğlence ve dinlenceyi bir üst seviyeye taşıyacak. Adanın ikonik su parkına sahip otel, bünyesinde geleneksel Türk hamamı, lüks bakım odaları, aktif gezginler için özel bir spor kulübü ve her çocuğu eğlendirecek Rixy Çocuk Kulübü ile hizmet verecek.

Rixos Gulf Hotel Doha ise Katar’da her şey dahil yaşam tarzı konseptine öncülük eden ilk lüks beach resort olarak karşımıza çıkıyor. Konuklar, Türk misafirperverliği çatısı altında dünya mutfaklarını, enerjik etkinlikleri ve eğlence dolu aktivitelerle tatilin tadını çıkaracak.

tatilin adresi Katar