Depremzedeler için kolay vizenin detayları paylaşıldı

Last Updated on 1 Mart 2023 by Turizm Günlüğü

Depremzedeler için kolay vizenin detayları paylaşıldı… Alman makamları, ülkede akrabaları bulunan depremzedelerin başvurabileceği kolay vize uygulamasına ilişkin öne çıkan detayları paylaştı.

Almanya’da yakın akrabası bulunan depremzedelerin ülkeye kabulünün hızlandırılması için kolaylaştırılmış vize uygulaması çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

KOLAYLAŞTIRILMIŞ VİZE KONUSUNDAKİ DETAYLAR

Alman yetkililer, depremzedeler için kolaylaştırılmış vizenin ne şekilde, hangi şartlarda uygulanabileceğine ilişkin ilk ayrıntıları paylaştı.

SADECE ALMANYA İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Alman yetkililer, ilk olarak “kolaylaştırılmış vizenin aslında o kadar basit şekilde edinilemeyeceğine” dikkat çekti.      Depremzedeler için kolay vizenin detayları paylaşıldı

Kolaylaştırılmış, hızlandırılmış vizeden, hiçbir bürokratik işlem olmadan, kontrol edilmeden yürüyecek bir prosedürün anlaşılmaması gerektiği belirtildi.

OKUMA ÖNERİSİ: Almanya depremzede vizesi hakkında her şey

Buna göre aranan ve istenen kriterlerin bir kısmı şu şekilde:

  • Şu an öngörülen prosedür gereği, Türkiye’den gelecek şahısların birinci ve ikinci dereceden pasaportu olan akrabalar olması gerekiyor.
  • Sadece Almanya için geçerli olacak ve süresi uzatılmayacak olan vizeler 90 gün için verilecek.
  • Gelecek şahsın sicili temiz olmalı, daha önce herhangi bir sebepten dolayı Almanya’dan sınır dışı edilmiş olmamalı.
  • Davet eden kişi, gelen yakınlarının Almanya’da kaldıkları süre boyunca bütün masraflarını üstleneceğini taahhüt edecek.
  • Türkiye’den depremzede yakınını Almanya’ya davet eden kişilerin öncelikle yeterli miktarda aylık gelire ya da banka hesabında gelecek her bir bireye göre değişecek miktarda parası bulunması gerekiyor.
  • Sosyal yardımla geçinenler akrabalarını davet edemiyor.
  • Almanya’ya gidecek depremzedeler için 90 günlük sağlık sigortası primi de yaptırılması zorunlu tutuluyor.