Rus havalimanları drone’lara karşı ne kadar korunaklı?

Rus havalimanları drone'lara karşı ne kadar korunaklı?

Last Updated on 1 Haziran 2023 by Turizm Günlüğü

İzvestiya Gazetesi araştırdı: Rus havalimanları drone’lara karşı ne kadar korunaklı?

İzvestiya Gazetesi Rusya’da havalimanlarının drone saldırılarına karşı koruma sağlayan ekipmandan yoksun olduğunu yazdı. Rus havalimanları drone’lara karşı ne kadar korunaklı?

Gazete havalimanı temsilcilerine dayandırdığı haberde; ülkede söz konusu ekipmanların satın alınması ve kullanılması yönünde bir düzenleme bulunmadığını aktarıyor.

Dronelara karşı koruma sağlayan ekipmanları üreten bir şirketin yetkilisi gazeteye verdiği demeçte şu anda federal bölgelerde FSB, Rosgvardiya ve diğer kurumların katılımıyla toplantılar düzenlendiğini ve bu toplantılarda dronelara karşı korunması gereken kritik önemdeki tesislerin listesinin çıkarıldığını söyledi.

Yetkili havalimanlarının da bu listelerde yer alacağını sözlerine ekliyor.

Rusya’da havacılık kurallarını düzenleyen Rosaviatsiya ajansıyla havalimanları yönetimleri arasında konuyla ilgili yazışmaların sürdüğü öğrenildi.

Turkrus.com’un aktardığı habere göre; uzmanlar havaalanlarının dronelara karşı koruyucu ekipman alabilmeleri için havayolu güvenliğini düzenleyen yasa maddelerinin değiştirilmesinin gerekebileceği görüşünde.

Bununla birlikte güvenlik analistleri adı geçen ekipmanların yalnızca quadrokopter türü çoklu motorlu dronelara karşı etkili olduğuna dikkat çekiyor. Uçak ya da roket tipi droneları etkisiz hale getirmek içinse hava savunma sistemleri şart.