Avrupa’ya uçak bileti alamayan otobüsle gidiyor

Avrupa'ya uçak bileti alamayan otobüsle gidiyor

Last Updated on 12 Haziran 2023 by Turizm Günlüğü

Yurt dışına çıkmak isteyenler son dönemde fiyatlar nedeniyle uçak yerine otobüsleri tercih etmeye başladı.        Avrupa’ya uçak bileti

Uçak bilet fiyatları, uçak korkusu, bagaj kolaylığı gibi nedenlerle son dönemde bazı tatilciler otobüsle yolculuk yapmayı tercih etmeye başladı.

İstanbul Bayrampaşa’daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’ndan Balkanlar, Kafkaslar, Almanya, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Ukrayna gibi ülkelere onlarca yolcu taşınıyor. Ağırlıklı olarak Almanya’ya gidişlerin yoğun olduğu Bayrampaşa Otogarı’nda, yolcular 100 eurodan başlayan fiyatlarla seyahat edebiliyor.      Avrupa’ya uçak bileti

Kilogram problemi olmadan 2 valiz hakkı olan yolculara, ek valizlerinde de ‘göz kararı’ tarife uygulanıyor. Bayrampaşa’dan Münih’e yolculuk yaklaşık 27 saat sürüyor.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, “70’li, 80’li yıllarda işçilerimizin çoğu otobüsle gidiyordu, uçakla gidemiyorlardı. Otobüsün tercih edilme nedeni çok büyük bagajla gittikleri için çok bagaj parası ödüyorlar. 5 kişilik bir aile gidiş dönüş 5 bin euro. 5 bin euro da bugün 100 bin liranın üzerinde bir rakam. Böyle bir rakamı ödeyemiyorlar. Onun için otobüsü tercih ediyorlar. Son zamanlarda talep arttı, artış var. Vize sorunu yaşanmasa bugün otobüslerde belki de son yılların rekor sayısına ulaşacağız Avrupa taşımalarında. Özellikle Almanya, Avusturya, Fransa’ya bile seferler başladı. Vize sorunu şu anda ulaşımın önündeki en büyük engel olarak görünüyor Avrupa seyahatlerinde” dedi.