Seyahate Çıkarken En Kullanışlı Cihaz Hangisi?

tatile giderken alınacaklar
Tatile giderken alınacaklar listesinde hangi teknolojik cihazı yanınıza almalısınız?: Dizüstü bilgisayar mı, tablet mi, akıllı telefon mu?

Last Updated on 4 Ağustos 2023 by Turizm Günlüğü

Deniz tatili, kültür turları veya road trip… Planlar ne olursa olsun hafif seyahat etmek isteyenler valizlerdeki kısıtlı alan için yanlarına alacakları üç seçeneği değerlendiriyor: dizüstü bilgisayar mı, tablet mi yoksa sadece akıllı telefon mu? tatile giderken alınacaklar.

Soru işaretleri olan gezginler için Casper, seyahat amacına göre en kullanışlı cihazın hangisi olduğunu değerlendiriyor:

İşkolik Gezginler için Dizüstü Bilgisayar

Tatilde olsanız dahi çalışmayı seven bir işkolik ya da dijital bir göçebeyseniz, dizüstü bilgisayar sizin için doğru tercih olacaktır.

Okuma önerisi: Tatil Bavulu Nasıl Hazırlanır?

Dizüstü bilgisayarın en büyük avantajı çok yönlü olmasıdır. Bir gezginin ihtiyaç duyabileceği hemen hemen her şeyi yapacak yazılımlar ve web siteleri her zaman en iyi bilgisayarda çalışır. Depolama alanı nadiren sorun olur ve seyahat fotoğraflarınızı ayrı bir kameradan/telefondan yedeklemek de kolaydır. Ayrıca, yaptığınız işe bağlı olarak klavyeli bir cihaza ihtiyacınız olacak. Elbette tabletiniz için klavye alabilirsiniz, ancak çoğu çalışan, bunu pek verimli bulmuyor.

Ağırlığı ve büyüklüğünün bir dezavantaj olduğu düşünülen dizüstü bilgisayarlar ise gelişen teknoloji ile birlikte hem hafifliyor hem de inceliyor. Üstelik akıllı batarya teknolojisi ile donatılmış dizüstü bilgisayarlar, gün boyu yetecek batarya kapasitesi ile mobil çalışmaların kesintiye uğramasını önlüyor.

Okuma Önerisi: 10 ipucunda doğru bavul alma rehberi

Biraz İş, Biraz Eğlence Diyenlerin Tercihi Tablet

Film izlemek ve kitap okumak gibi aktiviteler için tabletler aslında “optimum” bir seçenek olarak değerlendirilebilir. Ayrıca çocuklarla seyahat eden herkes için harika bir seçim çünkü tablete eğlenceli uygulamalar, oyunlar ve çevrimdışı videolar yükleyebilirsiniz.

Arama veya SMS olmasa da, internet hızınız yeterince hızlıysa, WhatsApp ve Skype gibi uygulamaları da kullanabilirsiniz. Tüm uygulamalar, akıllı telefondaki kadar iyi hatta bazen daha iyi çalışır. Üstelik daha büyük ekran, birçok görevi daha kolay sonuçlandırmanızı sağlar. Pil ömrü, özellikle uçuş modundayken veya yalnızca Wi-Fi kullanırken genellikle bir akıllı telefonunkinden daha uzundur.

Tabletinizde hücresel veri seçeneği varsa, yurtdışı seyahatlerinde de yanınıza almayı tercih edebilirsiniz. Yerel, yalnızca internet paketi içeren bir SIM kart satın alarak WI-FI bağlantısı ile kısıtlı kalmadan rahatça kullanabilirsiniz.

Minimalist Gezginler için Akıllı Telefon

Bugünlerde herkes akıllı telefonla seyahat ediyor. Onlar bizim kameramız, haritamız, tercümanımız, arkadaşlarımız ve ailemizle iletişimde kalma yolumuz. Hafif, küçük ve her şeyi basit tutmak isteyen minimalist gezginler için mükemmeller. Kasıtlı olarak teknolojiden yardım almadan seyahat etmeye çalışmıyorsanız, muhtemelen yanınızda bir telefonu olacaktır. tatile giderken alınacaklar.

Peki, sadece akıllı telefonla seyahat etmek yeterli olacak mı? Her ne kadar boyutları gitgide büyüse de akıllı telefon ekranları kitap okumak ve film izlemek için küçük kalıyor. Powerbank ile kullanım süresini uzatmak mümkün olsa da hızlı biten batarya bir diğer dezavantaj. Bunun yanında telefon ile seyahat ederken Google Maps gibi faydalı birçok uygulamayı da kullanma şansınız var. E-postalarınıza kolayca ulaşabilir veya taksi çağırabilirsiniz. tatile giderken alınacaklar.

Yurtdışı seyahatlerinde ise tabletlerde olduğu gibi dilerseniz WI-FI bağlantısını kullanabilir, dilerseniz de yerel bir şirketin içinde sadece internet paketi olan SIM kartını takabilirsiniz.