Enter Air, TUI ile Ortak Havayolu Firması Kuracak

Enter Air, TUI ile Ortak
Polonya merkezli charter uçuşlar düzenleyen Enter Air uçağı

Last Updated on 18 Ağustos 2023 by Turizm Günlüğü

Polonya merkezli charter uçuşlar düzenleyen Enter Air, Avrupa’nın önde gelen tur operatörü TUI ile ortak bir havayolu firması kurmaya hazırlanıyor. 

Polonya’nın başkenti Varşova merkezli Enter Air ve Alman şirketi TUI Beteiligungs güçlerini birleştirip; ortak bir havayolu firması kurmayı planlıyor.

Enter Air ve TUI Beteiligungs, uçak kiralama ve charter hizmetleri verecek ortak bir şirket kurma izni için Rekabet ve Tüketiciyi Koruma Ofisi’ne (UOKiK) başvurdu. Almanya, İngiltere, İrlanda ve Belçika gibi ülkelerdeki benzer kurumlara da talepler gönderildi.

Uçakların, her iki havayolu şirketinin kendi filolarından temin edilebileceği (TUI, TUI Fly) belirtiliyor.          Enter Air, TUI ile Ortak

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, ortak girişimin ticari müşterilere de uçak kiralama hizmetleri ve/veya charter uçuşları sağlayacağı belirtildi. Şirket İrlanda’da merkezli olacak.

Yeni havayolu firması için gereken tüm prosedürler, ancak Polonya Rekabet ve Tüketiciyi Koruma Ofisi ve diğer ülkelerdeki benzer kurumlardan onay alındıktan sonra başlayacak.

Yeni kurulacak havayolunun en erken gelecek yıl faaliyete başlaması planlanıyor.