İngiltere Pazarında Arz Fazlası Korkusu

İngiltere Pazarında Arz Fazlası Korkusu

Last Updated on 1 Aralık 2023 by Turizm Günlüğü

İngiltere Pazarında Arz Fazlası Korkusu: İngiltere’de turizmcileri arz fazlası korkusu sardı. İşte detaylar…

Bölgeselden küresele evrilen savaşlar, çatışmalar ve jeopolitik nedenlerden dolayı, arz fazlası olmaya başlayan İngiltere’de büyük indirimlerin yapılacağından ötürü bir endişe gündeme geldi.

ARZ FAZLASI KORKUSU

Birleşik Krallık turizm pazarında, Jet2Holidays, TUI ve easyJet Holidays gibi üç ana tur operatörünün kapasite artırmış olmasının, bir fiyat indirimi dalgası yaratacağı vurgulanıyor.

Sunvil Holidays’in CEO’su Chris Wright, “Kapasite fazlası büyük bir endişe kaynağı” dedi.

Jet2holidays CEO’su Steve Heapy, planlanan tüm kapasiteyi karşılayabileceğinden emin olmasına rağmen şunu söyledi: “Ortadoğu’da veya Ukrayna’da savaşın kızışması veya büyük bir mali kriz olursa, o zaman arz ile arz arasında bir dengesizlik olacaktır. Fiyatlar düşecek.”

TUI Birleşik Krallık ve İrlanda CEO’su Andrew Flintham, “Bunun yılın hatırlayabildiğim en rekabetçi dönemi olduğunu” belirtirken; EasyJet CEO’su Johan Lundgren de “arz ve talebin ne kadar dengeli olacağını görmek için beklememiz gerekiyor” açıklamasında bulundu.  İngiltere Pazarında Arz Fazlası Korkusu

İNGİLİZLERİN GÖZDE DESTİNASYONLARI

Turizm Databank verilerine göre, 2023 yılı biterken, İngiltere’den Akdeniz ülkelerine yapılan yurt dışı seyahatler 100 milyonu aştı.

İspanya, %37’lik pay ile ilk sırada.

İspanya’yı, %12 pay ile İtalya ve %9.8 paylar ile Fransa ve Yunanistan izledi.

Portekiz ve Türkiye’nin payları ise %8.3 ve %8.9 oldu. Akdeniz dışında ise BAE öne çıktı.