Kore Güzellik Sırlarını Yerinde Görmek İster misiniz?

Last Updated on 9 Aralık 2023 by Turizm Günlüğü

Güney Kore, sadece zengin kültürü ve nefes kesen manzaralarıyla değil, aynı zamanda dünya çapında ün kazanmış cilt bakımı ve güzellik sırlarıyla da tanınıyor. Bu yazıda Güney Kore’nin başkenti ve en büyük şehri Seul’de Koreli kadınların ve erkeklerin hayranlık uyandıran güzellik sırlarını öğrenmeye gidiyoruz. Bu seyahat, hem kültürel bir keşif hem de kişisel bir güzellik yolculuğu olacak. (: Güney Kore güzellik sırları.

woman in yukata (kimono dress) looking sakura flower or cherry blossom blooming in the garden

Kore Hem Kadın Hem De Erkek Güzellik Meraklıları İçin Mükemmel Bir Destinasyon

Kore’nin dillere destan bu güzellik sırları dünya çapında pek çok insanı büyülemekte. Eminim aranızda sadece bu sebeple bile Güney Kore‘ye gitmek isteyenler vardır. Makyaj ve güzellik denilince akla ilk etapta kadınlar geliyor olsa da son yıllarda, erkeklerin de makyaj yapmaya başlaması ve cilt bakımı rutini oluşturması yeni bir trendin de ortaya çıkmasına neden oldu.

Artık, hem ekranlarda hem de sokaklarda makyaj yapan erkekleri görmek oldukça yaygın. O yüzden başta kadınlar olmak üzere kozmetik dünyasına ilgi duyan tüm erkek seyahat severler, makyaj vlogger’ı, makyaj sanatçıları olarak böylesine benzersiz deneyimi yaşamak için kolayca Kore’ye bir seyahat planlayabilirsiniz. Nasıl mı? İşte şöyle:

 

Kore Cilt Bakımı.

Korelilerin Pürüzsüz Ve Parlak Ciltlerinin Ardındaki Sırları Bizzat Deneyimleyebileceğiniz Bir Tur Önerisi

Seul’de 7 Gün 6 Gecelik Güzellik Turu ile seyahatiniz boyunca, Kore güzellik kültürünün çeşitliliğini ve derinliğini keşfetme fırsatı bulacaksınız. Karşılaşacağınız Koreli güzellik uzmanları, size özel tavsiyelerde bulunarak cilt bakım rutininizi kişiselleştirmenize yardımcı olacaklar. Güney Kore güzellik sırları.

Güney Kore Seul ‘deki Chosungah Güzellik Mağazası.

Kore’de Görülmesi Gereken En İyi Güzellik Cazibe Merkezleri

Ayrıca tur boyunca K-Style Hub, Sulwhasoo, Dr. Jart+, Ewha Womans University Moda Sokağı, eSpoir, Innisfree gibi mekanları ziyaret edeceksiniz. Bu mekanlar, sadece ürünlerini sergilemekle kalmayıp, aynı zamanda erkek ve kadın makyaj stilleri hakkında bilgi ve tecrübe sunacaklar. Bu yerler hakkında kısa bir spoiler verecek olursam:

  1. K-Style Hub; birçok turistin bilmediği son derece faydalı bir cazibe merkezi! Bu tek duraklı kompleks, turist bilgi merkezinden çeşitli deneyim bölgelerine ve sergi salonlarına kadar tüm turistlerin ihtiyaçlarını karşılayacak bilgilere sahip. Programlar, sizin için en uygun şifalı çayı bulma testlerinden yüz analizine, genel vücut muayenesine ve hatta stres seviyenizin değerlendirilmesine kadar uzanmakta.
  2. Sulwhasoo; dikkat çeken 6 katlı amiral gemisi olan mağazası uluslararası üne sahip mimarlar olan Neri ve Hu tarafından tasarlanmış. Mutlaka görmelisiniz.
  3. Dr. Jart+; ‘Filter Space Seul’ ile güzellik ürünlerinin temizleme gücünü tematik uç noktalara taşıyan güzellik şirketi. Burada bir hava kilidinden giriyor, ayrıntılı arıtma cihazından damıtılan suyu yudumluyor ve cilt durumunuza, sağlığınıza ve genel ruh halinize göre ‘reçeteler’ alıyorsunuz. Dermatoloji veya plastik cerrahi kliniklerinde ücretsiz danışmanlık hizmeti de alabilirsiniz.
  4. Ewha Womans University Moda Sokağı; Kore’nin ünlü kadın üniversitesi Ewha Womans Üniversitesi’nin çevresinde yer alıyor. Dar sokaklarda tezgahtan tezgaha, mağazadan mağazaya gezmenin tüm eğlencesini içeren farklı bir alışveriş deneyimi sizi bekliyor.
  5. Kore’deki tüm eSpoir mağazalarının en büyüğü olan eSpoir’in amiral mağazası yabancı turistlere Kore Dalgası makyaj stillerini öğretmek için makyaj dersleri veriyor.
  6. Innisfree; Güney Kore’nin ilk “tamamen doğal” güzellik markası. Innisfree’nin çevre dostu yaklaşımı, imajının merkezinde yer alıyor. Ürünlerindeki tüm içerikler Kore’nin cennet gibi Jeju adasından geliyor. Marka, amiral mağazasını 2010 yılında Myeongdong’da açtı ancak yakın zamanda marka misyonunu daha da güçlendirmek için ikinci ve üçüncü katlarına Yeşil Kafe adını verdiği mağazayı ekledi. Green Café konsepti ilk olarak 2013 yılında Jeju Adası’nda başlatıldı ve Innisfree’nin güzellik ürünlerini yerel malzemelerle hazırlanan organik içecekler ve tatlılarla yaratıcı bir şekilde birleştiriyor.
Seoul, South Korea – Dongdaemun Design Plaza Night scene City scape Architecture Landmark designed by Zaha Hadid

Bu Turda Gezeceğiniz Kültürel Yerler

  • Gyeongbokgung Sarayı
  • Insadong Caddesi
  • Jogyesa Tapınağı
  • Cheonggyecheon Çayı
  • Sinsa-Dong Garosugil Yolu
  • Dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlanan DDP (Dongdaemun Tasarım Plaza)
  • Lüks modadan gündelik kıyafetlere kadar her şeyin satıldığı perakende satış mağazalarının yanı sıra rekabetçi fiyatlarla yüksek kaliteli ürünler sunan birçok Kore kozmetik mağazasının yer aldığı Myeongdong
  • SPA kompleksi Dragon Hill

More World Travel organizasyonluğunda gerçekleşecek olan bu “Kore’nin Güzellik Sırları” turuna katılmak ve detaylı bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz. Şimdiden güzellik ve bakım dolu geziler. 🫶 Güney Kore güzellik sırları.