İstanbul Uçuşlarına Başlıyor

Air Samarkand

Last Updated on 18 Mart 2024 by Turizm Günlüğü

Air Samarkand, 21 Mart itibariyle İstanbul’a tarifeli uçuşlarına başlıyor. İşte detaylar…

Özbekistan merkezli havayolu firması Air Samarkand, 21 Mart Perşembe gününden itibaren Semerkant – İstanbul tarifeli uçuşlarına başlıyor. Air Samarkand, uçuşlarını Airbus A321neo uçağıyla gerçekleştirecek.

İlk aşamada Semerkant Havalimanı (SKD) – İstanbul Havalimanı (IST) tarifeli uçuşları Pazartesi ve Perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün gerçekleştirilecek. Uçuşlar yaklaşık 5 saat sürecek.

Semerkant Havalimanı (SKD) – İstanbul Havalimanı (IST) uçuşları kapsamında Semerkant’tan sabah 08:00’de kalkan uçaklar, İstanbul’a 11.10’da varacak.

Dönüş seferleri ise İstanbul’dan 12.30’da kalkacak ve Semerkant’a akşam 19.00’da varacak (kalkış ve iniş saatlerinin tümü yerel saatle belirtilmiştir).

ÜST DÜZEY GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Diğer yandan Air Samarkand’ın üst yönetiminde de değişiklik yaşandı. Anton Khodiayan’ın yerine Zafar Butaev, Air Samakand’a yeni CEO olarak atandı. Anton Khodiayan, Air Samarkand bünyesinde danışman olarak çalışmalar yürütecek.

Air Samarkand’ın filosunda Airbus A330, Airbus A321 ve Airbus A321neo olmak üzere 3 uçak bulunuyor. Air Samarkand, 2024 yılında Türkiye’nin yanı sıra Çin, Malezya, Endonezya, Güney Kore ve BAE başta olmak üzere diğer Asya ve Avrupa ülkelerine de uçuşlar düzenlemeyi planlıyor.