ATOR’dan Southwind Airlines Açıklaması

ATOR'dan Southwind Airlines Açıklaması
Southwind Airlines

Last Updated on 2 Nisan 2024 by Turizm Günlüğü

ATOR’dan Southwind Airlines Açıklaması: Azur Air, Southwind Airlines yerine gelecek hafta Rusya’dan Mısır’a uçacak

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), gelecek hafta Rusya’dan Mısır’a yapılacak uçuşlarda Southwind Airlines yerine Azur Air’in hizmet vereceğini duyurdu.

29 Mart’ta, Avrupa Birliği, havayolunun Rusya ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle Southwind Airlines’ın AB ülkeleri üzerinden uçuş yapmasını yasakladı.

ATOR, Azur Air’in Moskova’dan Mısır’a ilk uçuşlarını, 30 Mart’ta gerçekleştirdiğini bildirdi. Mısır’dan Rusya’ya Southwind Airlines uçuşları ile dönmeleri gereken turistler de Azur Air hizmetlerinden yararlanacak.

Havayolu şirketi, bu uçuşların, PEGAS Touristik ve Coral Travel tur operatörlerinin müşterileri için ek seferler olduğunu belirtti. ATOR, Azur Air’in Moskova’dan Şarm El-Şeyh’e kendi uçuşlarının doluluk oranının iyi olduğunu, dolayısıyla bunların birleştirilmesinin söz konusu olmadığını bildirdi.

İLERİKİ TARİHLERDE DETAYLANDIRILACAK

PEGAS Touristik Genel Müdürü Anna Podgornaya, uçuş programının ilerleyen zamanlarda detaylandırılacağını söyledi.

Ayrıca, Azur Air’in uçuşlarını Vnukovo Havalimanı’ndan gerçekleştirdiğini, Southwind Airlines’ın ise Şeremetyevo Havalimanı’ndan uçtuğunu turistlere hatırlattı.

Southwind Airlines, Antalya’da konumlanıyor. Havayolu, Temmuz 2022’de Rus turistleri taşımak için uçuşlarına başladı.

Aralık 2023’te, Alman Bild Gazetesi havayolu firmasının Rusya ile bağlantılarına dair bir haber yayımladı. O zaman, şirket temsilcisi Southwind Airlines yönetiminde Rusların olmadığını ve tüm uçakların Türkiye’de kayıtlı olduğunu açıkladı.

OKUMA ÖNERİSİ: Minsk Uçuşlarına Başlıyor

29 Mart’ta, Avrupa Birliği, Rusya’nın Ukrayna’daki eylemleri nedeniyle uygulanan yaptırımlar çerçevesinde Southwind Airlines’ın Birlik ülkeleri hava sahasında uçuş yapmasını yasakladı.              ATOR’dan Southwind Airlines Açıklaması

25 Mart’ta, Finlandiya Ulaştırma ve İletişim Ajansı Traficom, Southwind’in çoğunluk hissesinin Türk değil, Rus yapılarına ait olduğunu belirterek benzer kısıtlamalar getirdi.

Uygulanan kısıtlamalar nedeniyle, 29 Mart’ta Mısır’dan Rusya’ya Southwind uçuşu ile dönmeleri gereken Rus turistler Şarm El-Şeyh’te mahsur kaldı. Daha sonra, Türkiye, Gürcistan ve Kazakistan üzerinden Moskova’ya uçtular.