Air Astana 22. Yılını Kutluyor: Bölgenin En Büyük Havayolu Grubu

Air Astana 22. Yıldönümünü Kutlarken Yeni Başarılara İmza Atıyor!
Air Astana 22. Yıldönümünü Kutlarken Yeni Başarılara İmza Atıyor!

Last Updated on 15 Mayıs 2024 by Turizm Günlüğü

Air Astana, 15 Mayıs 2002’de Almatı-Astana arasında gerçekleştirdiği ilk seferiyle başlayan yolculuğunda, 22 yıldır kesintisiz bir büyüme ve başarı hikayesi yazıyor. Havayolu, bu süre zarfında ödüllü müşteri hizmetleri, operasyonel verimlilik ve yüksek güvenlik standartlarıyla adından söz ettirdi. Air Astana 22. Yılını Kutluyor

Air Astana, herhangi bir hissedar veya devlet finansmanı desteği olmaksızın, istikrarlı bir karlılık elde etme başarısını gösterdi. Bugün, bayrak taşıyıcı havayolu Air Astana ve düşük maliyetli taşıyıcı FlyArystan’dan oluşan Air Astana Grubu, filo büyüklüğü ve gelir açısından Orta Asya ve Kafkasya bölgesinin en büyük havayolu grubu konumunda bulunuyor.

Bu başarının arkasında yatan en önemli faktörler, müşteri memnuniyetine verilen önem ve operasyonel mükemmeliyet. Air Astana Grubu, güçlü finansal yapısı ve genişleyen uçuş ağı ile havacılık sektöründe bölgesel liderliğini sürdürmeye devam ediyor.

Air Astana Grubu, 2024’te Üç Borsada Halka Arz Edildi: 2023 Yılında 68,7 Milyon USD Net Kâr Elde Edildi

Yirmi yılı aşkın süredir elde edilen olağanüstü başarılar, Air Astana Grubunun Şubat 2024’te Kazakistan Menkul Kıymetler Borsası, Astana Uluslararası Borsası ve Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda başarılı bir şekilde halka arz edilmesiyle sonuçlandı. Bu önemli kurumsal dönüm noktası, 2023 yılında devam eden finansal başarının ardından geldi ve grup 1.175 milyon USD ciro üzerinden 68,7 milyon USD net kar elde etti. Grup 2023 yılında 100 milyon USD’nin üzerinde vergi ödemiş ve personel gelişimine yaklaşık 7 milyon USD yatırım yapmıştır.

Air Astana Group CEO’su Peter Foster: 22. Yılımızı Kutlarken Minnettarız

Air Astana Grup Başkanı ve CEO'su Peter Foster
Air Astana Grup Başkanı ve CEO’su Peter Foster

Air Astana Group CEO’su Peter Foster, “İş dünyasında 22. yılımızı geride bırakırken kutlayacak çok şeyimiz var. Sadakatleri ve destekleri için çalışan 6.000’den fazla iş arkadaşıma ve bizi tercih eden milyonlarca müşterimize minnettarım,” şeklinde konuştu.

Air Astana Group Filosunu Genişletiyor: 51 Uçak ve Yeni Boeing 787 Teslimatları Yolda

Air Astana Group geçtiğimiz 12 ay boyunca filosunu büyütmeye devam etti ve şu anda Airbus, Boeing ve Embraer dan oluşan 51 uçaklı bir filo ile faaliyet gösteriyor. Yeni uzun menzilli uçuşlarda kullanılacak üç adet geniş gövdeli Boeing 787’nin ilki 2025 yılında olmak üzere, 2026 yılı sonuna kadar daha fazla teslimat yapılması planlanıyor.

Air Astana ve FlyArystan 2023’te 8,1 Milyon Yolcu Taşıdı: Uçuş Ağı 63 Noktaya Genişledi

Air Astana 22. Yılını Kutluyor: Bölgenin En Büyük Havayolu Grubu
Air Astana 22. Yılını Kutluyor: Bölgenin En Büyük Havayolu Grubu

2023 yılı boyunca Air Astana ve FlyArystan toplam 8,1 milyon yolcu taşımış ve uçuş ağı, 63 noktaya hizmet veren, 90’dan fazla uluslararası ve iç hat rotasına genişlemiştir. Başlıca uluslararası pazarlar arasında Orta Asya, Çin, Almanya, Hindistan, Suudi Arabistan, Güney Kore, Türkiye, BAE ve İngiltere’deki destinasyonlar yer almaktadır.

Air Astana Grup, Astana’da Yeni Uçuş Eğitim Merkezini Açtı ve İlk Airbus C-Check’ini Tamamladı

Air Astana Grup, Eylül 2023’te Astana’da Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) tarafından sertifikalandırılan ve acil durum eğitim simülatörleriyle birlikte tam uçuş simülatörü ile donatılmış yeni Uçuş Eğitim Merkezini resmen açtı. Teknik alanda ise havayolu, bir Airbus uçağındaki ilk altı yıllık C-Check’ini başarıyla tamamladı.

Air Astana, APEX ve Skytrax Ödülleriyle Hizmet Mükemmelliğini Taçlandırdı

Air Astana, hizmet mükemmelliği sunmaya yüksek öncelik vermeye devam ediyor. Orta ve Güney Asya bölgesinde “En İyi Uçak İçi Hizmet” ve “En İyi Eğlence Sistemi” dallarında APEX Ödüllerini almaktan memnuniyet duydu. Havayolu ayrıca 2011 yılından bu yana on birinci kez “Orta Asya ve BDT’deki En İyi Havayolu” dalında Skytrax World Airline ödülünü aldı.

Air Astana’dan Sosyal Sorumluluk: “Zhas Kyran” Programı ve Sel Yardımlarıyla Destek

Şirket sosyal sorumluluğa da önem veriyor. Air Astana, 2023 yılında üstün yetenekli çocuklar için “Zhas Kyran” adlı bir seyahat destek programı başlatmış ve ayrıca bu yılın başlarında Kazakistanda meydana gelen selden etkilenen çeşitli bölgelere yardım etmek için katkıda bulunmuştur.