Dilek Aksu, “Hassas Denge” sergisiyle ECNP Galeri’de

Last Updated on 3 Mayıs 2017 by Yaşar Çelik

Dilek Aksu renklerin dinginliği ve uyumunu sadelikle birleştirdiği “Hassas Denge” sergisiyle 25 Mayıs- 17 Haziran tarihleri arasında ECNP Galeri’de.

Tekstil tasarımcısı Dilek Aksu, narin ipek böceği kozaları üzerinden doğanın hassas dengesini, ışık- gölge, kontrast, uyum, renk ve form kavramlarını irdelediği çalışmalarını ‘’Hassas Denge’’ adını verdiği sergisiyle sanat severlerle buluşturuyor.

Sanatçı Dilek Aksu, eserlerinde değişmez bir bütün olan doğanın dinginliği ve mükemmelliğinden şiirsel bir şekilde bahsediyor. Evrendeki her şeyin belirli bir denge üzerine kurulu olduğunu renklerin uyumuyla süslemecilikten uzak bir zarafet ile doğanın karmaşıklığı içerisinde bizleri farklı bir serüvene sürüklüyor.

Dilek Aksu’nun sadelik ile renklerin uyumunun en anlamlı şekilde anlatıldığı ‘’Hassas Denge’’ sergisi, 25 Mayıs-17 Haziran tarihleri arasında ECNP Galeri’de ziyaret edilebiliyor.

ECNP Galeri:Ahmet Fetgari sok. No 56-A 34365 Teşvikiye- İstanbul

Ziyaret Saatleri:
Pazartesi 14:00- 19:00,
Salı ve Cumartesi 10:30- 19:00

DİLEK AKSU KISA ÖZGEÇMİŞ:

İstanbul doğumlu Dilek Aksu Yıldız Teknik Üniversitesi Restorasyon Bölümü’nü bitirdikten sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Görüntüleri Dekor ve Kostüm Bölümü’nü bitirdi. Çeşitli markalarda çalıştıktan sonra 1999 yılında kendi markası olan Bobbin’i kurdu. Bobbin markasını kurarken çıkış noktası geleneksel yöntemi bir adım ileriye götürerek, modern ve çağdaş kumaşlar üretmek oldu.

El dokuması kumaş, perde gibi ev ve ofislere yönelik ürünlerin yanı sıra, 2002 yılında Aslı Misoğu ile MISU markası altında özel dokuma giysiler üretti. Dilek Aksu ürünlerinin karakterini, doğal çizgilerin tamamlayıcısı olarak alışılmadık renk kombinasyonları ve sade tasarım anlayışı oluşturuyor. Halen kumaş tasarım ve üretimi ile birlikte dekorasyonu projelerinde mimarlarla işbirliği halinde çalışıyor.