Türk Konseyi Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi projesinin tanıtım turu tamamlandı

Last Updated on 22 Kasım 2017 by Yaşar Çelik

Türk devletleri arasında işbirliğini, turizm alanında geliştirmek ve modern İpek Yolunu bir turizm destinasyonu olarak dünyaya tanıtmayı amaçlayan geleneksel İpek Yolu üzerindeki önemli noktaları kapsayan Türk Konseyi Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi projesinin tanıtım turu Kırgızistan’da tamamlandı.

Haber: Aynur Tattersall / Fotoğraflar: Yaşar Çelik

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi / Türk Keneşi), tarafından hazırlanan ve 6 ülkeden 25 gazeteci ve tur operatörünün katıldığı tanıtım turu sonunda Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bir basın toplantısı düzenlendi.

ÜYE ÜLKELERİN TURİZM POTANSİYELLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK VE TURİZMİ DAHA DA GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA HAZIRLANAN VE EYLÜL 2017 TARİHİNDE INTERNET ÜZERİNDEN SATIŞINA BAŞLANACAK TURA TURİSTLER 2018 YILININ NEVRUZ AYINDA
KATILABİLECEKLER.

Aralarında Turizm Gazetesi Turizm Günlüğü Editörü Yaşar Çelik ve Doğan Haber Ajansı Londra muhabiri Aynur Tattersall‘ın da bulunduğu basın grubunda, İngiltere’den Tina Walsh, Belçika’dan Eli Hadzhieva, İspanya’dan Pınar Clara, İtalya’dan Martino Migli ve Alberto D’Argenzio, Turizm Günlüğü Yazarı ve Hürriyet Gazetesi seyahat ekinden Ali Dağlar, Dünya Değişmeden turdan Tulga Özan, İran’dan Soolmaz Keyhanfar, Singapor’dan Nursyazwana Binte Anwar ve Tuck Yee Tan, Fransa’dan Henda Kefi, Kırgızistan’dan Daniella Strygina ve Kunduz Beisheeva, Almanya’dan Martin Lejeune ve Michael Gabernig, Polanya’dan Krzysztof Michniewicz, Malgorzata Gabriela Kocanda, Dariusz Supinski, Kazakistan’dan, Alexei Goncharov, Shokirbek Umarov, Oleg Belov, Azerbeycan’dan rehber Safarov Seymur, Amerika Birleşik Devletlerinden Finn Olaf Jones ve Avusturya’dan Siham Alawami de yer aldı.

Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Doktor Ömer Kocaman, Proje Direktörleri Pelin Musabay Baki, Yedil Mirzakhanov, Yıldız Uzakova ve Ceyhun Şahverdiyev ile birlikte Araştırma Uzmanı DastanAlmen de tanıtım turu boyunca dönüşümlü olarak katılımcıların yanında bulundu.

Kırgızistan Kültür, Turizm ve Enformasyon Bakan Yardımcısı Azamat Camankulov

“TÜRK DÜNYASI DÜNYAYA TANITILMALI”

Başkent Bişkek’te Hyatt Regency otelde düzenlenen basın toplantısında, tanıtım gezisi sonunda konuşan Kırgızistan Kültür, Turizm ve Enformasyon Bakan Yardımcısı Azamat Camankulov, basın mensubu ve tur operatörlerini Kırgızistan’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Türk dünyasının dünyaya tanıtılması çok önemli. Herkesi derin bir kültürü olan dağlar arasındaki Kırgızistan’ı keşfetmeye davet ediyoruz. Burada eski gelenekleri keşfetme ve yaşama şansı bulacaksınız” dedi.

Proje direktörü Pelin Musabay Baki

“İPEK YOLU ÇEKİCİ BİR TURİZM BÖLGESİ”

Toplantıda söz alan proje direktörü Pelin Musabay Baki de, tarihi İpek Yolu’nu çekici bir turizm bölgesi (destinasyonu) haline getirmek üzere, Türk Konseyi tarafından Türk Konseyi-Modern İpek Yolu Ortak Tur Paket Projesinin 3 yıl önce tasarlanarak, geliştirildiğini bunun bir ekip çalışması olarak başarıyla tamamlandığını söyledi.

“GAZETECİLER UNUTULMAZ ANLAR YAŞADI”

Türk Konseyi Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi Projesinin tanıtımı amacıyla yapılan bu turunun amacına ulaştığını belirten Baki, tura katılan gazetecilerin unutulmaz anlar yaşadıklarını ve hepsinin tur sonunda beğenilerini dile getirdiklerini ifade etti. Üye ülkelerin Cumhurbaşkanlıklarının, Başbakanlıklarının, Dışişleri Bakanlıklarının ve Turizmden Sorumlu Bakanlıklarının desteği ile düzenlenen turun Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından desteklendiğini de belirten Baki, tanıtım gezilerinin ulaştırma ana sponsoru Türk Hava Yolları, Air Astana ve Azerbaycan havayolları ve Almati Intercontinental Otel ve Çimkent Rixos Otel’e teşekkür etti.

Baki, medya temsilcileri, blog yazarları, uzmanlar, tur operatörlerinin katıldığı tanıtım turunun İstanbul’dan başladığını sırasıyla Konya, Aksaray, Kapadokya, Kayseri, Gence, Şeki, Şamahı, Kobustan ve Bakü’ye oradan da Kazakistan ve Kırgızistan’a geçildiğini belirterek. Bu turun katılımcılar için unutulmaz bir deneyim olduğunu sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili gelişmeler www.turkkon.org sitesinden takip edilebilecektir.

Yoruma kapalı.