Aspendos Festivali, ilgisizlikten ‘uluslararası’ olma niteliğini kaybetmek üzere

Last Updated on 23 Ağustos 2017 by Yaşar Çelik

Antalya’nın en önemli kültür ve sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, ilgisizlikten uluslararası olma niteliğini kaybetmek üzere.

İsmi Antalya’yla özdeşleşen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali tanıtım eksikliği ve ilgisizlik yüzünden can çekişiyor. Bugün başlayan festivale ilgi yok denecek kadar az.

Geçmiş yıllarda yoğun tanıtımları yapılan ve kentin uluslararası tanıtımında önemli rol oynayan festivale karşı Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ilgisizliği turizmcilerin tepkisini çekti. Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen festivalin kentteki bilboardlarda yer bulamaması, Antalya Belediyesi’nin organizasyona olan ilgisinin azaldığı ve desteğini çektiği şeklinde yorumlandı.

Biletler satılamadı

Tanıtım eksikliği bilet satışlarına da yansıdı… Geçmiş yıllarda ciddi talep gören festivalin bu yılkı satışları yok denilebilecek seviyelerde.

Ruslar gelmeseydi uluslararası olamayacaktı

Geçmiş yıllarda Viyana Filarmoni Orkestrası, Bolshoy Opera gibi bir çok ünlü müzik topluluğunu katıldığı festival, bu yıl Moskova Natalia Sats Devlet Opera ve Bale Tiyatrosu katılmasaydı, uluslararası kimliğini de yitirecekti.