THY’nin turizmde yeni uçuş ağı: Afrika!

Türk Hava Yolları (THY) dünyanın en büyük simülatör eğitim tesisini kuruyor.

Last Updated on 27 Şubat 2018 by Turizm Günlüğü

THY’nin Batı Afrika ülkesine düzenlediği ilk sefere katılan TÜROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir, Afrika’nın Türkiye turizmi için önemli potansiyeli bulunduğunu vurgulayarak Afrika pazarının anahtarı olarak THY’yi işaret etti.

THY, Afrika’da bulunan Freetown’u seferlerine dahil etmesiyle uçtuğu ülke sayısı 121’e, destinasyon sayısı 301’e ve Afrika’da uçuş noktası sayısı 52’ye ulaştı.

THY’nin Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’nin Başkenti Freetown’a düzenlediği ilk sefere Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Genel Müdürü İsmail Taşdemir, THY Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkan Vekili Bilal Ekşi katılım gösterdi.

Afrika Kıtası’nın Türk turizmi içim önemli bir fırsat barındırdığını kaydeden İsmail Taşdemir, yeni hatla ilgili değerlendirmede bulundu.

THY’nin dünya genelindeki geniş uçuş ağının yanı sıra Afrika kıtasında da öncü olduğunu belirten Taşdemir, “Afrika kıtasının turizmde çok önemli bir kaynak pazar olarak değerlendirilmesi gerekir. Afrika’nın orta ve uzun dönemde gerek dünya gerekse Türkiye turizmi için önemli potansiyeli bulunuyor. THY’nin bu kıtada başlattığı uçuşlar sonrasında turizmde de hareket başladığı net bir biçimde görülüyor” dedi.

TÜROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir ve THY Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkan Vekili Bilal Ekşi

THY’NİN UÇUŞ SAYISI 60’A ÇIKACAK

Dünyada en fazla ülkeye ve en fazla noktaya uçan THY’nin Afrika kıtasında da en fazla noktaya uçan havayolu şirketi olduğuna dikkat çeken Taşdemir, THY’nin Afrika’ya düzenlediği sefer sayısının 52’ye ulaştığını, uçuş sayısının yakın gelecekte 60’a çıkacağını bildiklerini dile getirdi.

AFRİKA UZUN VADEDE TÜRKİYE TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ

“THY Afrika’da her noktaya düzenlediği seferlerle sadece yolcu değil aynı zamanda Türk bayrağımızı ve kültürümüzü de taşıyor” diyen Taşdemir, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sierra Leone’de Büyükelçimiz Deha Erpek henüz göreve başladı, Büyükelçilik binamız ise kısa süre içerisinde açılarak faaliyete geçecek. Kıtada dış temsilcilik sayımız her geçen gün artıyor. Aynı zamanda Yunus Emre Enstitüsü, TİKA, Türkiye Maarif Vakfı gibi organizasyonların varlığı Türkiye algısını her geçen gün daha fazla hissettiriyor. Türkiye’nin Afrika’da izlediği dış politika ve altyapı çalışmalarının önemli farkındalık oluşturduğu, ihracat başta olmak üzere turizm ve ticaret alanında önemli gelişmeler kat ediliyor. Turizm açısından Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) öngörüleri de dikkate alınarak Afrika’nın orta ve uzun dönemde gerek dünya gerekse Türkiye turizmi için önemli potansiyeli bulunuyor. Bizler de bu potansiyeli harekete geçirmek üzere çalışmalarımızı hızlandırıyoruz.”

TÜROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir ve Sierra Leone Ulaştırma Bakanı Leonard Balogun Koroma

AFRİKA BAKANLIKLARI İŞ BİRLİĞİNE HAZIR

Freetown’da Sierra Leone Ulaştırma Bakanı Leonard Balogun Koroma ile Halkla İlişkiler ve Politika Bakanı Nanette Thomas ile ikili görüşme  gerçekleştiren Taşdemir, her iki bakanla yaptığı görüşmede kendilerinin ziyaretlerinden memnun olduklarını söylediklerini ifade ederek  “Türkiye-Sierra Leone arasında turizm ilişkilerini geliştirmek, ortak tanıtım çalışmaları ve etkinlikler düzenlemek üzere her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirttiler. Afrika kıtasının çok önemli bir kaynak pazar olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.