HotelRunner CEO’su: Sektörün dijital dönüşümüne öncülük etmeye devam edeceğiz!

HotelRunner Kurucu Ortağı ve CEO’su Arden Agopyan

Last Updated on 3 Mart 2018 by Yaşar Çelik

Türkiye’de yüzde 100 Türk mühendisliğiyle geliştirdiğimiz teknolojimizi 6 yıldır 193 ülkeye ihraç ediyoruz diyen HotelRunner Kurucu Ortağı ve CEO’su Arden Agopyan, 2014 yılında yayınladıkları ‘Otelcinin Dijital Pazarlama Rehberi’ kitabıyla başlattıkları “turizmde dijital dönüşüm ve bilinçlenme hareketine”, sektörün desteğiyle öncülük etmeye devam edeceklerini söyledi.

HotelRunner Kurucu Ortağı ve CEO’su Arden Agopyan, EMITT 2018 Fuarı’nda 27 ülkeden 2 bin 283 ziyaretçi ile bin 344 görüşme yaptıklarını belirterek, bu görüşmeler soncunda 372 yeni tesisin HotelRunner ağına ve ailesine katıldığını belirtti.

HotelRunner Kurucu Ortağı Ali Beklen ve HotelRunner CEO’su Arden Agopyan

Bulut tabanlı otel ve acente online satış yönetim-pazarlama platformu HotelRunner, 25-28 Ocak 2018 tarihlerinde gerçekleşen EMITT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na bu yıl 6. kez katıldı. 12 m2’lik bir standla 2013 yılında başladıkları yolculuğu EMITT 2018’de 150 m2’lik stantlarıyla devam ettirdiklerini belirten HotelRunner’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Arden Agopyan, “HotelRunner olarak oldukça etkili ve verimli bir fuar geçirdik. Gözlemlerimiz doğrultusunda gönül rahatlığıyla belirtebilirim ki; geçen seneye oranla fuarlara, teknolojiye ve online başta olmak üzere yeni satış kanallarına daha ciddi bir ilgi ve yoğunluk hakim. Sektör her ne kadar kötüye gidiyormuş izlenimi verse de aslında büyüme bağladı ve eski boyutuna ulaşabileceğimizin sinyalleri net bir şekilde geliyor” dedi.

HotelRunner Kurucu Ortağı Ali Beklen ve HotelRunner CEO’su Arden Agopyan

“ÇALIŞTIĞIMIZ TESİS SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

HotelRunner olarak, sadece Türkiye ile sınırlı kalmamakla birlikte tüm dünyada 41 binden faza tesisle çalıştıklarını ve bu rakamın her geçen gün daha da arttığını ifade eden Agopyan, şunları söyledi: “Çalıştığımız tüm tesislerin sorularına, gün boyunca canlı destek sistemimiz ile yanıt veriyor, onlara satışlarını ve doluluk oranlarını artırmaları için tavsiyelerde bulunuyoruz. Fuar sayesinde, çalıştığımız ancak yüz yüze tanışma fırsatını daha önce bulamadığımız tesislerimizle görüşme şansı elde ettik. Tesislerimizin ve iş ortaklarımızın geri bildirimleri bizim için bir gurur tablosu oluşturmaktadır. Hizmetimizden memnun olan bu tesisler aynı zamanda diğer tesislere ve acentelere HotelRunner platformunu tavsiye ederek tüm sektörün dijital dönüşümden faydalanmasına destek olmaktadırlar. Bu durum HotelRunner’ın büyümesi ve sektörün dijitalleşmesi için çok önemli bir unsur. HotelRunner ismini sektörde daha fazla duymaya başlamanızın en önemli nedeni de bir dijital satış ağı olarak bünyemizde barındırdığımız farklı hizmet ve teknolojiler. Kanal yönetimi, rezervasyon modülü, misafir ilişkileri yönetimi, Google, Skyscanner, Neredekal.com gibi meta-arama platformlarına özel entegrasyon ve iş ortaklıkları entegrasyonları, yerli kanallarla yaptığımız özel iş birlikleri ve dijital kontratlama platformu bunlara örnek verilebilir.

HOTELRUNNER THEATER

DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜNÜN TARTIŞILDIĞI HOTELRUNNER THEATER’A YOĞUN İLGİ

HotelRunner Theater ile 25-26 Ocak 2018 tarihlerinde, EMITT 2018 kapsamında Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen isim ve markalarından oluşan HotelRunner ağının temsilcilerini sektörle buluşturduk. Kendi standımızda kurulan özel alanda gerçekleştirilen ve tüm ziyaretçilerin ücretsiz olarak katıldığı etkinlikte, 2017 pazar sonuçları, 2018 turizm trendleri ve en son teknolojik gelişmelerin yanı sıra, ‘Dijital dönüşüm ve pazarlama’, ‘Online acenteler ve GDS üzerinden farklı pazarlara açılmak’, ‘Meta-arama platformları ve direkt satış kanalları’, ‘İçerik, sosyal medya ve itibar yönetimi’, ‘Otel, acente ve kanal yönetimi’, ‘Etkin çağrı merkezi uygulamaları’, ‘Online ödeme sistemleri’, ‘Turizmde yapay zeka, 3D ve hologram teknolojileri’ ve ‘Gelir yönetimi ile karlılığı artırmak’ gibi konular ele alındı. 54 bin 364 ziyaretçinin katıldığı fuarda, HotelRunner standında 27 ülkeden 2 bin 283 ziyaretçi ile bin 344 görüşme yapıldı, 372 yeni tesis HotelRunner ağına ve ailesine katıldı. Katılımın tamamen ücretsiz olduğu HotelRunner Theater, geçen yıla oranla yüzde 267 daha fazla dinleyiciye ulaştı. Beklentilerin üzerinde bir katılımla fuarda sektörün teknoloji buluşma noktası olan HotelRunner Theater, aynı zamanda EMITT tarafından, ‘En İyi Stand Etkinliği’ kategorisinde ödüle layık görüldü. HotelRunner Theater, çok yakında Türkiye’nin bir çok noktasında düzenlenecek ve sektörün birleştirici etkinliği olmaya devam edecek.

“2018’DE TURİZM SEKTÖRÜ HEDEFLENEN BÜYÜMESİNİ TEKRARDAN YAKALAYACAK”

Turizm sektörünün en güçlü özelliklerinden birisi, dev bir sektör olmasına karşılık, aslında herkesin birbirini tanıyor ve biliyor olmasıdır. EMITT gibi fuarların en önemli özelliği, her sektör oyuncusunun gerek tedarik gerek müşteri portföyünü geliştirmeye çalışıyor olmasıdır. HotelRunner olarak çok yoğun bir fuar geçirdik. Uzun yıllardır sektöre inovatif ve teknolojik çözümlerle hizmet verdiğimiz için, iş ortaklarımız bizi artık daha iyi tanıyor ve standımıza ‘birlikte daha fazla ne yapabiliriz’ gibi soruların cevapları için geliyor. Fuar sayesinde, bize gelen talepler doğrultusunda, sunmamız gereken daha yeni hizmetler ve yeni beklentiler olduğunu tespit ettik. Bu yenilikleri en hızlı şekilde turizm sektörüne sunabilmek adına bir çalışmalara şimdiden başladık. 2018 yılında, 2017 yılına oranla çok daha iyimser bir tablo ile karşı karşıyayız. 2017, beklediğimizden daha hızlı toparlandı ve şu an, birkaç yıldır sektörde oluşan sıkıntıların düzelmesi sürecini yaşıyoruz. 2018’de beklenmedik ve olumsuz bir durum yaşanmadığı sürece turizmin hedeflenen büyümesini tekrar yakalayacağını düşünüyorum.

Geleneksel seyahat acenteciliği teknolojiye yenik mi düşecek? (1)

Geleneksel seyahat acenteciliği teknolojiye yenik mi düşecek? (2)