Anex Tour: Almanya satışları çok iyi gidiyor

Last Updated on 8 Mart 2018 by Yaşar Çelik

Türkiye’nin politik duruşunun düzelmesiyle turizmde geri dönüş sinyalleri aldıklarını belirten Anex Tour Almanya Genel Müdürü Hakan Bakar, “Turistler tekrardan Türkiye’ye dönüyor ve Almanlar için de Türkiye, kaçınılmaz bir numaralı seyahat ülkesi” dedi.

7-11 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen dünyanın önde gelen turizm fuarı ITB Berlin’de Türkiye tanıtımlarına katkıda bulunan Anex Tour, Almanya ile Türkiye arasındaki turizm değerini anlattı.

Bu yıl ciddi bir farkla Türkiye talebinin olduğunu söyleyen Anex Tour Almanya Genel Müdürü Hakan Bakar, rezervasyonların daha da arttığının altını çizerek firma olarak kapasitelerin üzerinden sattıklarını ve Türkiye’nin bir tık daha önde olduğunu açıkladı.

KATALOGLARDA TÜRKİYE

Daha önceki fuarlarda Türkiye’nin kataloglarda yer almadığı için eleştiri almasını değerlendiren Hakan Bakar, bunun yanlış lanse edildiğini belirterek “Türkiye kataloglarda yer almıyordu denilmesi yanlış. Çünkü Türkiye vardı ancak talep yoktu. Politik duruşumuz. Avrupa ile olan ilişkimiz burada çok beğeni görmedi. Olağanüstü Halin ilan edilmesinden sonraki duruşumuz ‘Türkiye’ye gidersek tutuklanır mıyız’ düşüncesini ortaya çıkardı. Dolayısıyla turistler ‘Türkiye bizi sevmiyor, bizi istemiyor’ diye düşünerek geçen sene Türkiye’ye gitmedi” yorumunda bulundu.

BAŞKA YERLERİ TERCİH EDENLER NE KAYBETTİĞİNİ GÖRDÜ

Ancak turistlerin Türkiye yerine başka yerleri tercih edip turizmdeki isteklerini başka ülkelerde karşılayamadıkları hakkında da konuşan Hakan Bakar, “Her olumsuz olaydan sonra bu süreç yaşanıyor. Bizi tercih etmeyen turistler de neler kaybettiklerini bir kez daha gördü. Politik ilişkilerimizi düzelttik bu nedenle turistler tekrardan Türkiye’ye dönüyor ve Almanlar için de Türkiye kaçınılmaz, bir numaralı seyahat ülkesi diyebilirim. Çünkü bunu istatistiklerde görüyoruz” dedi.

ALMANLARIN TERCİHİ EGE VE AKDENİZ

Almanların ağırlıklı olarak Antalya’ya gittiğini ifade eden Bakar, Türkiye’nin bir tatil ülkesi olduğunu ve insanların yıllık tatillerini denizde sürdürdüğü bir yer olarak tanımlayarak Alman turistlerin daha çok Ege ve Akdeniz Bölgesini tercih ettiğini vurguladı. Şehir turizmi olarak İstanbul’un ise arka planda kaldığını belirtti.

Türkiye’nin en önemli turizm firmalarından birisi olduklarını da dile getiren Hakan Bakar, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Alman pazarına geçen yıl girdik. Ancak şunu belirmeliyim ki Almanya’da satışlar çok önce yapılıyor. Yani Ekim-Kasım aylarından bir sonraki yaz sezonunun rezervasyonları alınmaya başlanır. Biz o dönemlerde yoktuk. Ocak-Şubat zamanlarında girdik. Geçen yıl bizim için hızlı bir giriş oldu. Bu yıl ise Eylül’de 2018 yaz programlarını satmaya başladık. Gayet memnunuz. Kendimize bünyemize bağlı havayolumuz Azur Air var ve bunun olması bize büyük bir avantaj yaratıyor. Anex’i sadece turizm camiasında değil halka da tanıttık. Normal bir büyüme yolundayız. Büyük bir büyüme payına ise zamanla ulaşacağız.”