Turizmde Türkiye’nin altyapısı sağlam

Rixos Oteller Grubu Başkanı Fettah Tamince

Last Updated on 8 Mart 2018 by Yaşar Çelik

Turizm sektöründe yaşanan iniş çıkışların geride kaldığını söyleyen Rixos Oteller Grubu Başkanı Fettah Tamince, Türkiye’nin bu sürecin üstünden başarılı bir şekilde geldiğini belirtti.

Berlin’de kapılarını açan Uluslararası Turizm Borsası’nda (ITB) turizmcilerden Türkiye’nin geleceğine yönelik olumlu yorumlar geliyor.

Rixos Oteller Grubu Başkanı Fettah Tamince, dünyada yüzde 6’lık bir büyümeye sahip olan turizm sektörünün ikinci büyük alan olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

“Turizm, dünyada en önemli paya sahip ikinci bir sektör. Bu nedenle pastadan büyük paylar almak önemli. Türkiye zaten altyapısı, tesisleri, temsilcileri ve markalarıyla bu işi en fazla hak eden ülkelerden bir tanesi. Her ülkede her sektörde olduğu gibi biz de inişler çıkışlar yaşadık. Ancak başarılı bir şekilde üstesinden geldik. Yurt dışına baktığımızda birçok firma battı. Ama bizde altyapı sağlammış ki böyle büyük düşüşler yaşamadık. Bu sene de pazardan gelen sinyaller fena değil. Hak ettiğimizi almak için hep beraber gayret içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”