Türk Konseyi, Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketini tanıtıyor

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Genel Sekreteri Büyükelçi Ramil Hasanov

Last Updated on 14 Mart 2018 by Yaşar Çelik

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’ni dört devletin ortak bir platform olarak kurulmuş olduğu uluslararası bir kurum diye açıklayan Türk Konseyi Genel Sekreteri Büyükelçi Ramil Hasanov, Konseyin çalışma alanı çerçevesinde turizmin önemli bir yer tuttuğunu aktararak yeni tur paketleri olan İpek Yolu’nu anlattı.

Büyükelçi Ramil Hasanov, bu turun dört kardeş devleti bir araya getiren hem ekonomi hem de turizm alanında gelişmeleri sağlayacağını ve güçlendireceğini söyledi.

ITB Berlin Turizm Fuarı`na katılan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Genel Sekreteri Büyükelçi Ramil Hasanov, “2014 yılında Bodrum Zirvesi’nde Cumhurbaşkanlarımızın almış olduğu kararlar doğrultusunda bugün İpek Yolu dediğimiz Ortak Tur Paketi ortaya çıktı. Bizde bu paketin tanıtımını böyle fuarlarda gerçekleştiriyoruz” diyerek konuşmasını Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman’a bıraktı.

Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman ise tur paketinin teknik çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını söyleyerek paketin tanıtımıyla ilgili olarak çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman

“BU İLGİ TANITIMLARLA BESLENMELİ”

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Ömer Kocaman, “20 uluslararası büyük fuarda bu ortak tur paketinin tanıtımı için bizlere stant sağladılar. İspanya’da FITUR’da Türkiye’de EMITT’te ve şimdi de Berlin’de tanıtım yapmaktayız. Türkiye, Kırgızistan, Azerbaycan ve Kazakistan’ı kapsayan bu destinasyonlara büyük bir ilgi var. Bu ilginin tanıtım faaliyetleriyle beslenmesi gerektiğini net bir şekilde gördük” dedi.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Genel Sekreteri Büyükelçi Ramil Hasanov ve Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN ORTAKLIK TEKLİFİ

Bu tur projesi kapsamında dünyanın dört bir yanından ortaklık kurmak isteyen şirketlerden ilgi görmeye başladıklarına da dikkat çeken Kocaman, bu fuarın ardından Çin’e, Kore’ye, Japonya’ya giderek tanıtımlara devam edeceklerini söyledi.

Web sitesinin de tamamlandığını aktaran Kocaman, şöyle konuştu:
“Web sitesinden tur hakkında detaylı bilgi edinilebilir (http://modernsilkroadtour.com/). Kredi kartı yöntemiyle de tur paketi alınabilir. Öte yandan ikili ve tekli şekilde de ülkelere gitmek mümkün. Kendi gruplarını oluşturmak isteyen insanlar için de alternatifler yarattık. Çalışmalarımız sürüyor.”