Akılı seyahat uygulaması Progo yeni sezona hazır

Last Updated on 27 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

Akıllı yolculuk uygulaması PROGO, havaların ısınmaya başlamasıyla, seyahat edenlerin sayısındaki artışa paralel olarak, hizmet verdikleri il sayısında artışa gittiğini açıkladı.

Bireysel ve kurumsal kullanıcılar için geliştirilen adresten adrese, adresten havalimanına ve şehirlerarası yolculuklarda kullanabilen PROGO, yeni turizm sezonunda hizmet verdiği il sayısını 9’a çıkardı.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropollerin yanı sıra tatil destinasyonlarında da ihtiyaç olan özel ulaşım ihtiyacını karşılamak üzere Muğla, Antalya, Adana, Kayseri, Samsun, Trabzon gibi şehirlerde yolculuk uygulaması üzerinden rezervasyon yapılabilecek.

Geleneksel taşımacılık sektöründeki 20 yıllık deneyimle, insanların hayatını kolaylaştıracak çözümler bulma fikri ile bu uygulamayı geliştirdiklerini belirten PROGO kurucu ortağı Kerem Çoban, “PROGO’yu dünyadaki dijital dönüşüm bir parçası olarak görebilirsiniz. Kendi alanında PROGO’yu benzersiz kılan da, aslında geçmişten gelen bilgi birikiminin teknoloji ile birleşmesidir. İş modelimizi teknolojiye uyum sağlayan değil mükemmeli yakalayan, geleceğe yön verecek modeller geliştirecek şekilde tasarladık” dedi.

PROGO kurucu ortağı Kerem Çoban

DİJİTAL DÖNÜŞÜM TURİZMDEKİ ALIŞKANLIKLARI DEĞİŞTİRİYOR

Turizm sektöründe de teknolojik gelişmelerle büyük değişimin yaşandığını dile getiren Kerem Çoban “ 2017 yılında Türkiye’ye ziyaret gerçekleştiren her 100 misafirden, 65’i uçak biletini, 55’i ise konaklama ve diğer alt hizmetleri internet üzerinden bireysel olarak satın almış.

Teknolojinin her alanda insanların hayatlarını kolaylaştırdığı günümüzde seyahat sektörü açısından bu gelişmeler yeni ve güçlü bir pazar oluşmaktadır. Ürettiğimiz hizmetleri bu teknolojik gelişmeler sayesinde geliştirebiliyor, kullanıcılardan gelen değerlendirmelere göre hızlı aksiyonlar alarak iyileştirebiliyoruz. Bu gelişmeler karşısında sektörümüz için kullanıcılara online hizmet alabilecekleri çeşitli platformları sunmak önemli bir konu haline geliyor” dedi.

YENİ NESİL SEYAHAT İHTİYAÇLARINI İNTERNETTEN BULUYOR

Google Yeni Nesil Seyahat Alışkanlıkları Raporu’na göre seyahat edenler ihtiyaç duyduğu hizmet ve servisleri yüzde 91 oranında arama motorları kanalıyla internetten buluyor. İnsanlar seyahat etmeden önce gideceği yerin harita görüntüsünü, lokasyon bilgisini, hava durumunu, otele nasıl ulaşacağını ve keşfedilecek yerleri internet aracılığı araştırıyor. Havalimanı ile otel arası mesafe, otel ile gezilecek yerler arasındaki mesafe ve kent merkezine ulaşım arama motorlarında en çok cevabı aranan sorular arasında bu da ulaşımın konaklama, uçuş hizmetleri, tatil ve iş seyahatleri için ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor.

PROGO’NUN HEDEFİ 400 BİN YOLCU

Yerli ve yabancı turistlerle birlikte çeşitli sebeplerle seyahat gerçekleştiren kişilerin mobil uygulama ve internet aracılığı ile yolculuğunu 6 saat önce planlayabildiği, çocuk koltuğundan, karşılama hizmetlerine kadar birçok ek hizmeti satın alabildiği bir uygulama olma özelliğini taşıyan PROGO, 2018’in ilk çeyrek verilerine göre aylık ortalama 8 bin yolcu taşıdı.

Yıl sonu itibari ile 120 bin yolcu taşıması öngörülen PROGO’un 2019 yılı sonunda 400 bin yolcu taşımayı hedefliyor.