Gezginlerin yeni kazanç kapısı: Glocalzone

Last Updated on 3 Mayıs 2018 by Turizm Günlüğü

Yurt dışından ürün almak isteyenlerin taleplerine karşı iki Türk girişimci, ülkesinde bulunmayan ürünleri gezginler aracılığı ile yurt dışından getirtmeyi sağlayan ‘Glocalzone’ adında bir startup kurdu.

Burak Sönmez ve Doğan Turan tarafından geçen yıl kurulan Glocalzone, yurt dışından ürün getirenlerle ürün isteyenleri buluşturan online bir platform.

Hürriyet’ten Ahmet Can’ın haberine göre Glocalzone platformunu “yakınları yurt dışına çıktıkları zaman ülkelerinde olmayan ürünleri talep edenlerin bu ihtiyacını karşılamak” amacıyla kurduklarını belirten Doğan Turan, “Ürün talep edenler, hem ülkelerinde bulamadıkları ürünlere ulaşabiliyorlar hem de ürün ülkelerinde olsa bile çoğu zaman yurtdışından çok daha ucuza satın almış oluyorlar. Ayrıca gezginler ise bu talepleri karşılayarak, ürün başına komisyon kazanma fırsatı yakalıyorlar. Yani gezdikçe kazanıyorlar, kazandıkça geziyorlar. Böylelikle kullanıcılar, dünyanın her yerinden her türlü ürüne çok daha hızlı ve daha ucuza erişebiliyorlar” açıklamasında bulundu.

Glocalzone sisteminin nasıl çalıştığına da değinen Doğan Turan, ilk etapta ‘www.glocalzone.com’ internet sitelerine üye olunup giriş yapılmasını ardından gezgin olanların seyahatlerini ayrıntılı bir şekilde siteye eklemeleri gerektiğine işaret ederek “Bu noktada ürün fiyat aralığı, kategorisi ve boyutları için kriterlerinizi belirliyorsunuz. Size gelen ürün talep mesajlarına, almak istediğiniz komisyonu da ekleyerek cevap veriyorsunuz. Ürün talep ediyorsanız, üye olup giriş yaptıktan sonra eklenmiş olan seyahatlere ürün talebi yolluyorsunuz. Ürün ve komisyon konusunda gezginlerle anlaştıktan sonra arzu ettiğiniz ürünü gezginden talep ediyorsunuz. Sistem içinde bir kullanıcı aynı anda hem gezgin, hem de ürün talep eden kişi olabiliyor” dedi.

2 BİN AKTİF KULLANICI, YÜZLERCE İŞLEM

Ayrıca sistemin henüz test (beta) aşamasında olduğunu belirten Doğan Turan, 2 bine yakın aktif kullanıcının ve tamamlanan yüzlerce başarılı işlemin olduğunu ifade ederek online platformlarında herhangi bir ödeme sisteminin bulunmadığını ise şöyle aktardı:

“Gerçekleşen işlemlerden şu an bir gelir elde etmiyoruz. Ancak önümüzdeki ay itibari ile entegre edeceğimiz güvenli ödeme sistemi ile birlikte başarılı olan işlemlerde ürün fiyatı üzerinden komisyon almaya başlayacağız. Böylelikle çok daha güvenilir bir sistem ile karşınızda olacağız.”