UBER davasında karar yok!

Last Updated on 4 Haziran 2018 by Turizm Günlüğü

Son dönemde hükümet tarafından da büyük darbe alan ve taksicilerle yaşanan gerilimler nedeniyle hakkında dava açılan UBER’in bugünkü duruşmasında aleyhine istenen ‘tedbir’ talebine ilişkin karar çıkmadı.

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası’nın açtığı faaliyet durdurma davası ile Birleşik Taksi Şoförleri Derneği’nin önceden açmış olduğu davanın birleştirilmesiyle 4 Haziran tarihine ertelenen yeni duruşmada mahkeme heyeti, önümüzdeki süreçte tedbir talebi hakkında karar verecek.

Mobil uygulama üzerinden hizmet veren UBER’in korsan taşımacılık yaptığı ve kendi haklarının yendiğini düşünen taksicilerin firmaya karşı açtıkları davalar birleştirilmiş ve duruşma tarihi bugüne ertelenmişti.

Ancak taksiciler esnafının beklediği karar mahkeme tarafından çıkmadı. Mahkeme heyeti UBER’e erişimin engellenmesine ilişkin istenen tedbir talebi hakkındaki kararını ilerleyen süreç içerisinde vereceğini açıkladı.

“TAKSİCİLER OLARAK DEĞİŞİMLER YAPACAĞIZ”

Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla düzenlenen D2 Belgeleriyle ilgili yönetmeliği ile birlikte hem hükümet hem de çeşitli kuruluşlardan destek gören taksiciler esnafı adına adliye önünde konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise “Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından UBER’in yasadışı olduğu bir defa daha anlaşıldı. Korsan taşımacılığa karşı ciddi önlemler alındı. Biz de taksiciler olarak değişimler yapacağız. Mahkemeden karar çıkmasını ve UBER’e erişimin eklenmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

“TAKSİCİLERİMİZ KENDİLERİNİ YENİLERLERSE YANLARINDA OLURUZ”

Yakın zamanda konu hakkında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal da “Bugün itibarıyla yapabildiğimiz, bizim verdiğimiz belgelerle Uber işletmeciliği yapılmasının önüne geçmektir. Onun dışında elimizden bir şey gelmez. Turizm belgesiyle sarı taksicilik veya servisçilik yapılabiliyor mu? Turizm belgesiyle adam taksicilik yapamaz. Turizm belgesi alan kişi veya firma, bu belge ile İstanbul’a gelen kendi müşterisi olan turistleri ancak bir yerden bir yere götürebilir veya İstanbul’da gezdirebilir. Verdiğimiz belgenin amacının dışında kullanılmasını istemiyoruz. Bizim verdiğimiz belgenin başka bir amaçla kullanılmasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bunu da birebir trafik denetleyecek. Taksicilerimiz kendilerini yenilerlerse yanlarında olacağız” demişti.

UBER’e açılan davalar birleşti

‘Yıldırım’ cezasına UBER’den açıklama