Sarıçay Park Feray Abla’nın yeni konsepti: Balık Evi!

Sarıçay Park Feray Abla Balık Evi

Last Updated on 7 Temmuz 2018 by Yaşar Çelik

2010 yılından bu yana Çanakkale’yi ikiye bölen Sarıçay’ın üzerinde kurulu bulunan Barbaros Köprüsü’nün hemen başında hizmet veren Sarıçay Park Feray Abla Restaurant Cafe , yeni konsepti Balık Evi ile de bölgenin vazgeçilmezi oldu.

Balığa doymak isteyenlerin buluştuğu Sarıçay Park Feray Abla Balık Evi’nin bulunduğu alanın dış mekanı yaklaşık 6 dönümlük bir alanı kapsıyor. Bu alan içerisinde kurulu bulunan Sarıçay Park Feray Abla Balık Evi ise 500 metrekarelik bir alandan oluşuyor. İç mekanı 70 kişilik dış mekanı ise yaklaşık 300 kişiye aynı anda hizmet verebiliyor. Sarıçay Park Feray Abla Balık Evi’nin bulunduğu alan hem yeni Barbaros Köprüsü’ne, hem balıkçı barınağına hem de boğaz manzarasına hakim.

Halil Öncü’nün haberine göre Sarıçay Park Feray Abla ismini işletme sahiplerinden Feray Çoşgun’dan alırken eşi İşletmenin sahiplerinden Koray Coşgun da Çanakkaleliler tarafından yakından tanınan bir isim. Balıkevi’nin Müdürlüğün ise deneyimli turizmci Oğuz Erdur yapıyor. 300 gr.lık balık porsiyon önce gözü sonra mideyi doyuruyor!

Sarıçay Park Feray Abla Balık evi oldukça ilgi çekiyor. Balık evi porsiyon ağırlıklı bir yer. Her bir porsiyonda seçeceğiniz balık masanıza minimum 300 gr. Olarak geliyor. Dört Balık türünü her zaman burada bulabilirsiniz. Bunlar ne diye soracak olursanız?

Sardalye, Mezgit, Uskumru ve Hamsi…

Sunum da gayet başarılı. Masanıza gelen tabakta 300 gr. Balığın yanında doldu dolu bir salata, yine özel olarak Sarıçay Park Feray Abla İşletmesinin ellerinden çıkan Turşu ve balık sonrasının vazgeçilmezi tahin helvası bulunuyor. Eğer tabak yerine ekmek arası alacaksınız da sizlere bu ürünler ayrı ayrı kutularda veriliyor. Balıkların marinesi oldukça özel. Marine sosun özelliğini sorduğumuzda ise bu konuda maalesef tüm ısrarlarımıza rağmen cevap alamadık ve bizde buna saygı duyduğumuzu buradan iletmek istiyoruz.

Tesiste Alkol yok. Alkol dışında her türlü içerecek mevcut. Yine özel olarak burada hazırlanan Limonata ve Turşu Suyu’nu mutlaka tatmalısınız…

Balıkevi’nin Müdürü Oğuz Erdur ve Gazeteci Halil Öncü.

Dondurulmuş ürün kullanılmıyor!

Oğuz Erdur eski bir turizmci. Yıllarca Antalya ve Bodrum gibi turizmin gözde destinasyonlarında yöneticilik yapmış birisi. Bu deneyimini memleketi Çanakkale’de devam ettirmek isteyen Oğuz Erdur’a yeni konsepti soruyoruz:

“30 yıldır bu işin içinde olan birisiyim. Yıllarca Antalya, Bodrum gibi önemli turizm bölgelerinde yöneticilik yaptım. Çanakkaleli olduğum için kısa bir süre önce tekrar Çanakkale’ye döndüm. Yılladır tanıştığım ve iş üretkenliği ile her zaman dikkat çeken Koray Çoşgun Patronumuz ile birlikte bu konsepti Çanakkale’ye sunduk. Menülerimiz çok beğenildi. Dönüşler süper. Çanakkale Boğazı balık ile anılan bir yer. Bizde bunun bilinci ile hem Çanakkaleliler hem de Çanakkale’ye gelen misafirlerimize bu özel tatlarımızı sunuyoruz. Ürünlerimizde kesinlikle dondurulmuş ürün bulundurmuyoruz. Günlük yakalanan balıkları yakından takip ediyor ve ürünlerimizi taze taze misafirlerimize sunuyoruz”

Muhteşem lezzet, “Çöp şiş Midye..”

Sarıçay Park Feray Abla Balık Evi’nin bir başka deniz ürünü de Midye. Midye Çanakkale’de oldukça fazla tüketilen bir ürün. Burada benimde denediğim ve oldukça beğendiğim Çöp şiş Midye ise gelen konukların vazgeçilmezi olmuş durumda. Oğuz Erdur bu konuda şunları söylüyor:

“Çanakkale’de yaşayanların yada bölgemize gelenlerin en çok merak edip tükettikleri deniz ürünlerinin bir tanesi de Midye. Bizde bu bilinçle hijyeni ve damak tadını ön planda tutarak Midye Şiş’i menümüze koyduk. Çanakkale Boğazı’nda Gelibolu’da yetiştirilen günlük midyelerimizi çöp şiş yaparak özel olarak hazırladığınız tarator ile müşterilimize sunuyoruz” dedi.

Fiyat bilgisine gelince…

Burada Sardalye Menüsünü Salata, Turşu ve Tahin Helvası ile birlikte 20 TL., ye, mezgit Porsiyonu Salata, Turşu ve Tahin Helvası ile birlikte 25 TL., Çöp Şiş Midyeyi özel Taratoru ile birlikte Salata, Turşu ve Tahin Helvası ile 25 TL. ye yiyebilirsiniz.

Sarıçay Park Feray Abla Balık Evi
Barbaros Mahallesi Plaj Cad. Sarıçay Park İçi Yeni Köprü Yanı
Rezervasyon Tel: 212 10 44 – 0 544 217 17 21 ÇANAKKALE