Grand Cevahir Hotel, 3 bin 500 kişilik ödül törenine ev sahipliği yaptı

Hintli ilaç firmasının Grand Cevahir Hotel'deki ödül törenine 3 bin 500 misafir katıldı.

Last Updated on 18 Temmuz 2018 by Yaşar Çelik

Grand Cevahir Hotel, TravelShop Turkey’in kurumsal etkinliklerini İstanbul’da yapmalarını sağlayarak büyük bir başarıya imza attığı Hintli ilaç firmasının, başarılı personellerini ödüllendirmek amacıyla 13-15 Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenlediği 3 bin 500 kişilik ödül törenine ev sahipliği yaptı.

Dört yıl gibi uzun bir süredir devam eden çalışmalar sonucunda Hindistan’ın ikinci, dünyanın da 28. en zengin ve prestijli ilaç şirketini kurumsal etkinliklerinde Türkiye’yi tercih etmeleri hususunda ikna eden TravelShop Turkey, firmanın 3 bin 500’den fazla çalışanını İstanbul’da ağırladı. Hindistanlı ilaç firması, başarılı personellerini ödüllendirmek için düzenlediği 3 bin 500 kişilik ödül töreni için Grand Cevahir Hotel’i tercih etti. Daha önce farklı ülkelerdeki kurumsal etkinliklerinde ödül törenlerini hep uluslararası zincir otellerde gerçekleştiren firma, İstanbul organizasyonunda Grand Cevahir Hotel’de karar kılarak ilk kez farklı bir tercihte bulundu.

Grand Cevahir Hotel Genel Müdürü Ahmet Küçükbaşkan, Hindistanlı ilaç firmasının 3 bin 500 bin kişilik ödül töreni için otellerini tercih etmesinin nasıl gerçekleştiğini turizmgunlugu.com’a anlattı.

Grand Cevahir Hotel Genel Müdürü Ahmet Küçükbaşkan.

“TRAVELSHOP TURKEY MÜTHİŞ BİR İŞ ÇIKARDI”

“Öncelikle bu organizasyonu Türkiye’ya kazandırıp getiren TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender Bey çok büyük bir başarıya imza attı. Murtaza Bey bu işi Türkiye getirmese, biz de ödül töreni işini alamazdık. Tabii işi biz getirmeyiz, çünkü otelciyiz. İşi getiren acentalar ve bizler onlarla aynı gemideyiz. Çünkü operasyonu yapacak yer olmayınca acenta da işi getiremez. Dolayısıyla Hindistanlı ilaç firmasının kurumsal etkinliklerini İstanbul’da yapmasını sağlayan TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender Bey’in hakkını vermek lazım, müthiş bir iş çıkardı. Kuşkusuz rakipleri de var ama onlar da şunu çok iyi anlamalı: Türkiye’ye bir iş getirirken fiyat kırarak, küçülterek getirmemek lazım. O işi daha hacimli Türkiye’ye nasıl alabilirizin mücadelesi verilmeli. A acentası 100 lira fiyat verirken, diğeri 90 lira, bir diğeri ise 80 lira fiyat veriyor. Bu, işi küçültmektir ki ben bunu doğru bulmuyorum. Seyahat acentalarına önerim; önemli olan fiyat kırmadan işi getirmek ve layıkıyla, profesyonelce yapmaktır. Bu anlamda 10 gün sürecek olan 3 bin 500 kişilik bu büyük operasyonu çok başarılı bir şekilde yürüten TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender Bey ve ekibine tebrik ediyorum.

Hintli ilaç firması, Grand Cevahir Hotel’de üç gün süren ödül töreninde başarılı personellerini ödüllendirdi.

“İLK KEZ ULUSLARARASI ZİNCİR OLMAYAN OTELİMİZİ TERCİH ETTİLER”

3 bin 500 kişilik ödül töreni işini nasıl aldığımıza gelince… Tek bir iş bitirici nokta vardı… Söz konusu Hintli ilaç firmasının yetkilileri, ‘Lokal bir şirketsiniz, uluslararası bir zincir otel değilsiniz. Ödül törenimiz için neden sizi tercih edelim’ diye sordu. Kendilerine söylediğim tek bir şey vardı: ‘24 saat boyunca burada sizinle ilgilenecek, oturan değil çalışan, koşturan, terleyen, alışılmadık bir genel müdürle çalışacaksınız. Ve bütün operasyon boyunca muhatabınız bizatihi otel genel müdürü olacak. Genel müdürü nerede görmek istiyorsanız orada olacak. Bulaşıkhanede, garson, resepsiyonist, bellboy… Öyle bir genel müdürle çalışacaksınız’. Bu, işin bu otelde olmasını sağlayan önemli bir noktaydı. İşi aldığımıza dair imzalar atılmasını müteakip TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender Bey’in de katılımıyla 5-6 gün önce operasyon toplantısı yapıyoruz, son gözden geçirmeler vs… Biz yaklaşık 60 kişiyle toplantıya katıldık. Çünkü bu öyle küçük çaplı bir iş değil. Otel var, acenta var, rehber var, uçak biletleri var, müziği var, sesi ve ışığı var, Hint mutfağı var. Operasyonla ilgili konuşuyor, görev dağlımı yapıyoruz… Hindistanlı ilaç firmasından sözleşmeyi imzalayan yetkilinin ilk cümlesi, ‘Arkadaşlar merhaba, otel genel müdürü Ahmet Küçükbaşkan Bey’in sayesinde biz buradayız’ oldu. İş böyle başladı. Daha önce değişik ülkelerde düzenledikleri kurumsal etkinliklerinde ödül törenlerini hep uluslararası zincir otellerde gerçekleştiren Hintli ilaç firması, ilk kez İstanbul’daki bu organizasyonda uluslararası zincir otel olmayan Grand Cevahir Hotel’i tercih etti. Yanı başımızda bizim kadar kapasiteye sahip ve uluslararası zincir olan bir tesis var ama orayı değil, bizi tercih ettiler. Tabii işi Türkiye’ye getirmeden biz otelci olarak ödül töreni işini alamazdık. Dolayasıyla işi Türkiye’ye getiren kim, ona bakmamız lazım. İşi Türkiye’ye getiren TravelShop Turkey. İşi Türkiye’ye getirdikten sonra karşı tarafı ikna edip ödül töreni işini alan da biziz.

Mükemmel bir ses ve ışık sistemine sahip salonda gerçekleşen ödül törenine oldukça yoğun bir katılım oldu.

“SON ÜÇ YILIN EN YÜKSEK KAPASİTELİ İŞİ”

Bu iş hakikaten büyük bir operasyon. Son üç yıl içerisinde bu kadar kalabalık katılımcılı bir organizasyon ilk defa oluyor. Bizim 323 oda kapasitemiz var ve bunların 303’ünde Hintli misafirlerimiz kalıyor. 20 odamızı ise sürekli gelen misafirlerimize ayırdık. Diğer Hintli misafirleri de TravelShop Turkey değişik oteller de misafir ediyor. Ben 15 yıldır görev yaptığım Grand Cevahir Hotel’de bir ekip ruhu oluşturdum. Bu ekip ruhunu personele ben öğrettim ama yaşım itibariyle öğrendiğim de çok şey oldu. Tabii işverenim bu imkanı sunmasa, ben ne öğretebilir ne de öğrenebilirim. Ben şöyle bir ekip ruhu oluşturdum: İş varken gece gündüz çalışacağız, durmak yok. Ama iş bittiği gün itibariyle ekibim dinlenmeye geçer. Öncelikli olarak böyle bir anlayışı oluşturduk. Yanımda oturan arkadaşımız finans müdürümüzdür. Sabah saat 09:00’da işbaşı yapar, akşam saat 17:00’de bankalar kapandığında işi biter. Ama bakın bugün cumartesi olmasına rağmen otelde. Yarın gelin, yarın da burada. Niye? O da ekip ruhu anlayışıyla bir şeylerin ucundan tutuyor! Mesele sadece asli işini yapmak değil. O da bir tabak taşıyor, o da bir misafire yol gösteriyor. Biz burada böylesine önemli bir organizasyona hazırlanmaktan ziyade oluşturduğumuz ekip ruhuyla her şeyi sahada ve anında sorunsuzca götürüyoruz. Evet, operasyon öncesinde gerek acentayla, gerek kendi ekibimle, gerek karşı taraftaki firmayla defalarca toplantı yaptık. İletişimi iyi kurduğunuz zaman başarı kaçınılmazdır. Biz ekibimiz arasındaki iletişimi iyi kuruyoruz. Benim de elimde telsizim, cep telefonum var ve bizatihi operasyonun içerisindeyim. Sürekli sahadayız, iletişim kurmaya ve farklı kültürleri anlamaya çalışıyoruz.

Hintli misafirler molalarda Grand Cevahir Hotel ana girişinde hava alıp soluklandı.

“KUSURSUZ BİR ORGANİZASYON OLDU”

Her zaman için önceliğimiz misafir memnuniyetidir. Sonrasında ise iyi bir iletişimle birlikte ekip ruhu. Hintli ilaç firması operasyonuna da böyle hazırlandık. Toplantılar, yazışmalar, görüşmeler, bir araya gelmeler… Hatta ve hatta kendi ekibim ve Türkiye’de işi yapacak acentanın ekibiyle birlikte bu operasyonun bir gün önceden uygulama anlamında provasını yaptık. Bir dakikalık bile şaşma olmadı. Ve bir de karşınızda öyle son dakikada her şeyi kararlaştıran değil, son derece profesyonel bir şirket var. Profesyonel bir şirket olunca beklentiler de üst düzeyde oluyor. Sizin de adımlarınızı ona göre atmanız gerekiyor. Provanızı çok iyi yapmanız ve zamanlamayı öncesinden çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Nasıl iftar yemeğinde ezan okunduğu an yemeğin servis edilmiş olması gerekiyorsa burada da program yarım saat şaşar ve geç başlarsa her şey allak bullak olur. Çok şükür biz böylesine büyük bir operasyonu sorunsuz ve zamanlama anlamında hiç gecikme olmadan yürüyoruz. Kongreler genelde sabah 09:00’da başlar ama bu programda çok yoğun katılımdan dolayı kongre sabah 07:30’da başlıyor. Dolaysıyla hep önceden provalar yaparak, zamanlamasını iyi ayarlayarak ve bir dakika bile geciktirmeden operasyonu sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Sabah 09:40’da kahve molasını ve 12:30’da öğle yemeğini bir dakika bile gecikme olmadan veriyoruz. Bugün sadece ödül törenine katılan bin 300 Hintli misafirimiz vardı. Bunun arka planında çalışan hostesi, rehberi, karşı firmadan gelen yetkililer, ses ve ışık ekibi de var. Ödül töreninin yapıldığı konferans salonumuzda çok güzel bir ses ışık sistemi var. Katılımcı sayısı çok yüksek olunca operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirmek her şeyden önemli ve öncelikli oluyor. Ödül töreni üç tam gün sürüyor”.