Charter uçuşlara devlet desteği yıl sonuna kadar sürecek mi?

Last Updated on 18 Ağustos 2018 by Yaşar Çelik

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ülkeye gelen turist sayısını artırmak amacıyla başlattığı ‘charter uçuşlara destek’ programını Eylül-Aralık ayları arasında da devam ettirecek.

Coral Travel Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Bugay, 2018 yaz sezonunun sonuçlarına ilişkin yapılan basın toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’ye turist getiren charter uçuşlarına yapılan devlet desteğinin ‘alçak sezon’ olarak nitelenen eylül ayı ile yıl sonu arasında da devam edeceğini belirtti.

Bugay “Eylül ayında destek miktarı uçak başına 1500 dolar olacak. Uçakta 200’den fazla koltuk varsa, bu miktar sefer maliyetinin yüzde 30’unu kapsıyor. Ekim ayında bu rakam 3000, kasım ve aralık ayında da uçak başına 9000 dolar olacak. Alçak sezonda devlet turizm sektörüne daha fazla yardım sağlayacak” dedi.

DESTEĞİN 2019 ALÇAK SEZONUNDA DA SÜRMESİ BEKLENİYOR

Destek programının yıl bazında hazırlandığını, desteğin bu nedenle aralık ayını da kapsadığını kaydeden Bugay “Alçak sezondaki desteğin 2019’da da sürmesi kuvvetle ihtimal, gelecek yaz ne olacağı ise belli değil” dedi.