Çeşme, bayramda nüfusunun 30 katı misafir ağırladı

Last Updated on 24 Ağustos 2018 by Göksal Serdar

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, “Çeşme’nin nüfusu bu bayram 1,5 milyona yaklaştı. Nüfusumuzun 25 katı diyorduk, 30 katını yakaladık. Hedeflediğimiz rakamın üzerine çıktık” dedi.

Deniz, kum ve güneşinin yanı sıra rüzgarıyla da yerli turistin en önemli tercih noktalarından biri olan Çeşme, bu bayram 1.5 milyon turist ağırladı. Yabancı turist yoğunluğunun da dikkati çektiği ilçede bayram tatilinin son günlerinde plajlar tamamen dolup taşarken tatilciler, otel ve pansiyon rezervasyonlarının günler öncesi dolması nedeniyle yer bulmakta zorlandı. Kalacak yer bulamayan vatandaşlar, çözümü ise Ilıca Plajı’nda çadır kurmakta buldu.


Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı (ÇEŞTOB) Yakup Demir.

YOĞUNLUĞUN SEZON SONUNA KADAR SÜRMESİ BEKLENİYOR 

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı (ÇEŞTOB) Yakup Demir, Çeşmeli turizmcinin unutamayacağı bir bayram tatili yaşadığını söyledi. Günler öncesinden hedeflerini “Çeşme’de 1 milyon kişi ağırlamak” olarak belirlediklerini belirten Demir, “Çeşme’nin nüfusu bu bayram 1,5 milyona yaklaştı. Nüfusumuzun 25 katı diyorduk, 30 katını yakaladık. Hedeflediğimiz rakamın üzerine çıktık. Bugün bazı konuklarımız geri döndü, otellerimizde boşluklar oldu, o boşluğu sıradaki misafirlerimizle dolduruyoruz” dedi.

Güzel havanın da etkisiyle Çeşme ve Alaçatı sokaklarının da şenlendiğini anlatan Demir, ilçede eylül ayında daha ekonomik fiyatlarla tatil fırsatlarının sunulduğunu, yoğunluğun sezon sonuna kadar devam etmesini beklediklerini aktardı.

Demir, Çeşme’deki tesislerde Türk Lirası ile fiyatlandırma yaptıklarını belirterek, “Çeşme bu tür fırsatçılıklara açık bir destinasyon değil. Biz bu bilinçle hizmet ettiğimiz için bu kadar insanı ağırlayabiliyoruz” dedi.