Seferihisar’da balık turnuvası turizmi

Last Updated on 19 Eylül 2018 by Yaşar Çelik

İzmir Seferihisar’da bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Tuna Masters Teos Balıkçılık Turnuvası, 20-23 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

Sakin ve huzurlu yaşamı ile tanınan Seferihisar, Sığacık ve Teos artık en büyük balıkların yakalandığı temiz ve bereketli denizi ile ününe ün katıyor.

Geçen yıl Erkut Soyak ve Gökhan Çarmıklı’ınekibinin yarıştığı Baracuda adlı tekne ile 295 kilogram “Bluefin Orkinos” şimdiye kadar Türkiye’de düzenlenen tüm turnuvalar içinde yakalanan en büyük balık olarak kayıtlara geçmişti.

İlk defa Teos-Sığacık rotasında gerçekleştirilen Teos International Fishing Turnuva’sı, bu yıl “Tuna Masters Teos” (TMT) adıyla düzenleniyor. 20-23 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan turnuvada doğa ve deniz tutkunu sportif balıkçılar; hem stres atacak hem de eğlenirken turizme katkıda bulunacak.

Turizme balık turnuvaları dopingi

İşte 2018 Tuna Masters Teos Turnuva Programı

Muhtemel hava şartlarına göre değişiklik gösterebilecek şekilde hazırlanan programda Organizasyon Komitesi, esnek davranma hakkına sahip olacak. Turnuvada avlanılacak iki gün; dört günlük toplam süre içindeki en iyi hava koşuluna sahip günlere göre belirlenecek. Kesinleşmiş program ise turnuvadan 1 hafta önce, turnuva web sitesinde yayınlanacak.

Hava koşullarının gerektirdiği durumda, teknelere, en geç 3 gün öncesinden haber vererek, marinaya tüm girişler 20 Eylül Perşembe’ye kaydırılıp, 21 Eylül Cuma turnuvanın ilk günü olarak kabul edilebilir. Bu durumda, Perşembe giriş yapmayan tekneler gün kaybına uğrayacaklardır.

20 Eylül Perşembe

09.00-17.00 Teknelerin varışı ve marinaya yerleşmesi

21 Eylül Cuma

09.00-15.00 Teknelerin varışı ve marinaya yerleşmesi
15.00-17.00 Yarışma kayıtları
17.00-19.00 Skippers meeting

Yarışma kurallarının açıklanması ve yarışma alanını tanıtımı

22 Eylül Cumartesi

07.00 Balıkçıların denize açılışı
16.00* Oltaların sudan çıkarılması
17.00** Yarışmacılar için son tartı saati
18.00 Hakem kararlarının açıklanması

23 Eylül Pazar

07.00 Balıkçıların denize açılışı
16.00* Oltaların sudan çıkarılması
17.00** Yarışmacılar için son tartı saati
19.00 Hakem kararlarının açıklanması
19.30 Ödül töreni ve kutlama yemeği

* Saat 16.00’dan önce tutulmuş balıkların, hakem heyetine gerekli şekilde bilgi vererek, yarışmacı sadece o balığı kazanana ya da kaybedene kadar avlanmayı sürdürme hakkı vardır. Bu süre içerisinde, suda başka olta olamaz ve yeni balık tutulamaz.

** Birinci nottaki durum gereği, söz konusu tekne için mücadele en fazla 45 dakika uzatılabilir ve son tartı saati hakemlerin onayı ile sadece o tekne için uzatılır.

Turizme balık turnuvaları dopingi

Turizm sezonunu uzatan balık turnuvaları için geri sayım