21. Randevu İstanbul Film Festivali’nde Fransız kültleri yer alacak

Last Updated on 8 Kasım 2018 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğinde Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından gerçekleştirilen Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, 21. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Festival bu yıl, Çağdaş Fransız Sineması, Fransız Sinemasının Büyük Ustaları ve İlk Randevu bölümleriyle İstanbullu sinemaseverlerin karşısında çıkıyor.

Geçtiğimiz yıllarda İspanyol ve Çin sinemasına merceğini çeviren Randevu İstanbul’un bu yılki odağında Fransız Sineması var. Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen ve çağdaş Fransız sinemasının henüz Türkiye’de gösterime girmemiş iyi örnekleri ile Fransız sinemasının büyük ustaları tarafından çekilmiş klasikleri bir araya getiren Odak Ülke: Fransa bölümü seçkisi Fransız Kültür Merkezi’nin sinema salonunda gösterilecek.

Festivalin bir diğer bölümü ise geçtiğimiz yıl ilk kez İstanbullu sinemaseverlerle beyazperde de buluşan “İlk Randevu”. Yerli sinemadaki yeni yönetmenlere dikkat çekmeyi hedefleyen “İlk Randevu” geçtiğimiz yıl ilk filmleriyle dikkat çekici bir başarı gösteren yeni sinemacıları bir kez daha seyircinin dikkatine sunacak.

Festival Afişinde Rengarenk “Fransız” Makaronları!

Randevu İstanbul’un bu yılki afişinde Fransız mutfağının klasiklerinden olan makaronlar göze çarpıyor. Fransa’nın en baştan çıkarıcı simgelerinden olan makaronlar seyirciyi sinema lezzetinin dorukta yaşanacağı lezzetli bir film seçkisi ile sinema aşkını tazelemeye davet ediyor. Çağdaş sinemanın iyi örneklerini keşfetme ve sinemaya yön veren klasikleri bir kez daha beyazperde de görme fırsatı sunan bu özel seçki 8-11 Aralık haftasında Fransız Kültür Merkezi’nde 21. Randevu İstanbul Film Festivali seyircisiyle buluşacak.