Taksi şoförü ilk önce dolandırdı sonra taciz etti

Last Updated on 12 Kasım 2018 by Turizm Günlüğü

İstanbul’da Taylandlı kadın turist kendisinden fazla ücret alan taksiciye ikinci kez rastlayınca yolculuğu kayda alarak hem fazla ücret talebini hem de taciz girişimini gözler önüne serdi.

Yaşanan olayın ardından 34 TEH 13 plakalı aracın toplu taşıma ruhsatı süresiz iptal edilirken taksiciye ise 3 bin 508 lira ceza kesildi.

Tayland uyruklu Niorn S., İstanbul’da daha önce bindiği taksiye fazla yol ücreti ödedi. Taksinin ayrılmasının ardından bir şekilde fazla ücret ödediğini fark eden kadın turist bu kez yine aynı taksiye denk gelince yaşananları cep telefonuyla kaydetti.

Görüntülerde taksicinin Mecidiyeköy’den Beşiktaş’a gittikleri süre boyunca kadın turistin elini tutarak taciz girişiminde bulunması dikkat çekti. Sohbet etme bahanesiyle Niorn S.’nin dikkatini dağıtmaya çalışan taksici, kadının uzattığı 100 lirayı el çabukluğuyla alıp sanki 20 lira almış gibi göstererek yeterli olmadığını belirtip yine para istedi. Kadın turist verdiği 100 lirayı almakta ısrar edince taksici parayı geri verip talep ettiği 30 lirayı alarak olay yerinden ayrıldı.

TRAFİKTEN MEN, 3 BİN 508 TL CEZA

Görüntülerin ardından taksicinin peşine düşen Turizm Şube Müdürlüğü ekipleri, buldukları 34 TEH 13 plakalı taksinin çalışma ruhsatını iptal etti. Ehliyetine el konulan sürücüye ise 3 bin 508 lira ceza kesildi.

Taksi sürücüsünün emniyete götürülürken ki kullandığı “Herhangi bir şey yapmadık. Taciz etmedim. Herhangi bir sıkıntı da yok. Yanlış anlaşılma var” ifadeleri “bu kadarına da pes” dedirtti.

“UBER’i bitireceğim diyen Taksiciler Odası Başkanı mesleği satmak için Dubai’de!”