Sudan’dan Türkiye’ye ‘turizmde teknik destek’ çağrısı

Last Updated on 11 Aralık 2018 by Turizm Günlüğü

Sudan ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklığı desteklemek ve güçlendirmek için 2018’in başında Sevakin Adası restore planlamalarının ardından şimdide “turizm alanında teknik destek” çağrısı geldi.

Sudan Kültür, Turizm ve Tarihi Eserlerden Sorumlu Devlet Bakanı Sümeyye İdris; Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Hartum Koordinatörü Celalettin Güngenci ile görüşerek Türkiye’ye “turizm alanında teknik destek” çağrısında bulundu.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre Türkiye’den “turizm alanında teknik destek” isteyen Sudanlı Bakan, Türkiye’yi kültürel çeşitlilik ve medeniyetler arasındaki diyaloğu geliştirmek amacıyla ülkenin güneydoğusunda inşa edilen “Sennar Bölgesel Diyalog ve Çeşitlilik Merkezi”ne destek vermeye çağırdı.

Ziyarete ilişkin resmi Twitter sayfasından açıklama yapan Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, “İki ülke arasındaki turizm hareketlerini geliştirmek amacıyla ortak platformda Türk ve Sudanlı seyahat acentelerini bir araya getirecek bir forum gerçekleştirme konusunda anlaşmaya vardık” dedi.

2018’in Şubat ayında yayınlanan haberlerde Türkiye’nin Sevakin Adası’nı restore etmesi kararının turizm anlamında iki ülke için büyük bir adım olacağını söyleyen Sudan Turizm Bakanı Muhammed Mustafa Ebu Zeyd, “Türkiye’nin Sevakin Adası’nı restore etmesi ülkeye gelen turist sayısını artıracak. Bizde turist sayısını yılda 5 milyona çıkarmak için yeni bir plan yapıyoruz” demişti.

Sudan’ın yeni planı 5 milyon turist getirecek