“Türkiye’ye Gitmek İçin Çok Sebebim Var” yarışmasının kazananları

‘‘TÜKİYE’YE GİTMEK İÇİN ÇOK SEBEBİM VAR’’ PROJESİNİN KAZANANI ÇİNLİLER TÜRKİYE’Yİ KEŞFETMEK İÇİN GELDİLER!

Last Updated on 21 Aralık 2018 by Turizm Günlüğü

2018 yılı Çin’de ‘Türkiye Turizm Yılı’. Bu kapsamda Yunus Emre Enstitüsü ‘Türkiye’ye Gitmek İçin Çok Sebebim Var’ video projesiyle Çin’de Türkiye tanıtımı adına büyük ses getiren bir projeye imza attı.

Geçtiğimiz aylarda Çin’in ünlü YIDIAN sosyal medya platformunda başlatılan video projesi 150 binin üzerinde Çinlinin projeye katılımıyla sona erdi. Yarışmacılar projeye, Yidian sayfasında ki “Türkiye’ye Gitmek İçin Çok Sebebim Var” başlığı altına 15 saniyelik Türkiye temalı videolarını ekleyerek katıldılar. Yidian kullanıcılarının videoları oylamalarıyla ise en çok beğeni alan şanslı 5 kişi belirlendi. Şanslı sosyal medya kullanıcılarıyla birlikte Çin’in önde gelen sosyal medya fenomenlerinden 5 kişide Türkiye turu için İstanbul’a geldi.

En beğenilen videolar ise; Cao Ling’ nin Kapadokya da ki balonların üzerinde uçan uçak videosu, Shao Wenting’nin Kapadokya’da güneşi yakalayıp gökyüzüne fırlatılmasıyla gökyüzünde oluşan kalplerin arasında süzülen Kapadokya semalarında ki balon videosu, Çin’in ikonik gökdelenlerinden birine ışıkla tabela üzerine Türkiye’ye gitmek istiyorum yazan Zheng Jian’nun videosu, Türkiye’ye gitmek için davet mektubu atan Feng Binquan’nun videosu ve Kapadokya’da gerçek bir balona binmek istediğini dile getiren Li Pei’nin videoları oldu.

En beğenilen video sahipleri Türkiye turnesine çıkmadan Polat Rönesans Bosphorus Otelde gerçekleşen basın toplantısında bir araya geldi. Video gösterimlerinin gerçekleştiği ve plaketlerin teslim edildiği basın toplantısının ardından kazananlar Türkiye turnesine çıkmak için hazırlıklara başladılar. Türkiye keşif programı kapsamında İstanbul, İzmir, Efes Antik Kenti, Kuşadası’nın tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezecekler. Çinli Sosyal medya fenomenleri hayallerinin gerçeğe dönüşeceği Türkiye gezisine Kapadokya ile devam ederek balon deneyimini yaşayacaklar.

700 milyon sosyal medya kullanıcısı ile Çin’in en büyük ikinci mobil bilgi platformu YIDIAN günlük 59 milyon kişiyi ağırlıyor.Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’in Yidian’ın Başkan Yardımcısı Xiao jun Yang ve CEO’su Ya Li ile bir araya gelerek başlattığı “Türkiye’ye Gitmek İçin Çok Sebebim Var” projesi Türkiye tanıtımıyla ilgili olarak Çin’ de büyük bir ilgi yarattı. Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Şeref Ateş;

‘Yunus Emre Enstitüsü olarak Dünyanın farklı ülkelerinde 56 kültür Merkezinde Türkiye’nin dilini, dinini, kültürünü tanıtıyor, gelecek nesillere aktarmak için faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu yıl Çin de Türkiye turizm yılı olarak kutlanıyor. Türkiye’nin kültürel, doğal, tarihi ve ekonomik birikimini Çin’de doğru kanallarla tanıtabilmek ve pozitif bir Türkiye algısı oluşturulması yönünde çok yönlü çalışıyoruz. Tanıtım seferberliği çerçevesinde Türkiye-Çin arasında geliştirilmesi hedeflenen teknolojik, ekonomik ve kültürel iş birlikleri için çalışmalar yürütüyoruz. Çin’de geniş bir network ağına sahip Yunus Emre Enstitüsü, Çin-Türkiye arasında çok yönlü bir köprü görevi üstleniyor.’ dedi