Erguvan Tourism’den Türkiye’nin tanıtımına önemli katkı

Last Updated on 30 Ocak 2019 by Turizm Günlüğü

1988 yılından beri Uzakdoğu ülkelerinden incoming operasyonlar düzenleyen Erguvan Tourism, Çinli genç şarkıcı, sosyal medya fenomeni Xiao Zhang’ı konuk etti. Xiao Zhang’ın ikinci klibinin çekimleri Kapadokya ve Fethiye’de gerçekleşti. 

Geçtiğimiz yıl “Seni Romantik Türkiye’ye Götürmek İstiyorum” adlı şarkısıyla Çin’de Türkiye’nin tanıtımına ve tanınırlığına önemli katkılar sağlayan sosyal medya fenomeni şarkıcı Xiao Zhang, Erguvan Tourism’in davetiyle Türkiye’ye geldi. Kapadokya, Fethiye, İstanbul ve Şanlıurfa destinasyonlarını ziyaret eden Chi, ikinci klibinin çekimlerini Fethiye ve Kapadokya’da gerçekleştirdi.

Bu ziyaret kapsamında Xiao Zhang, 29 Ocak 2019 tarihinde Pera Palas Hotel’de turizm yöneticileri, bürokratlar ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtma Şubesi Müdürü Bekir Kopar, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Lite Tur Genel Müdürü Tansu Demir, TÜRSAB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Uluslararası MICE Derneği İkinci Başkanı Hüseyin Kurt da katılım gösterdi.

Erguvan Tourism Çin Temsilcisi Alican Aktaş

ALİCAN AKTAŞ: 2018 YILINI ÇİNLİ ZİYARETÇİ BAKIMINDAN REKORLA KAPATACAĞIZ

Toplantı kapsamında ilk olarak Erguvan Tourism Çin Temsilcisi Alican Aktaş konuşma yaptı. Erguvan Tourism’in Çin genelinde farklı şehirlerde bulunan 3 ofisiyle hizmet verdiğini belirten Alican Aktaş; Türkiye’nin tanıtım çalışmalarına büyük önem verdiklerini, Çin’de 2018 yılının “Türkiye Turizm Yılı” ilan edilmesiyle, 2018 yılında yaklaşık olarak Çin’den gelen 450 bin turistle en yüksek Çinli turist rakamına ulaşıldığını belirtti.

ROMANTİK TÜRKİYE

Xiao Zhang’ın Çin’de Türkiye’nin tanıtımına sağladığı katkılar hakkında açıklamalarda bulunan Alican Aktaş; “Xiao Zhang’ın şarkısının sonrasında Çinliler artık Türkiye’yi çok daha fazla tanımaya başladı. Türkiye, Çin’de artık “Romantik Türkiye” adı altında anılır oldu” dedi.

“TÜRKİYE’NİN TANITIMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK”

Çinli genç şarkıcının ikinci klibini Fethiye ve Kapadokya’da çektiğini dile getiren Aktaş, klibin Mart ayında yayımlanacağını, sosyal medyada önemli sayıda takipçiye sahip olan Xiao Zhang’ın Türkiye’nin tanıtımına yeniden önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Erguvan Tourism Çin Temsilcisi Alican Aktaş’ın ardından TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Tansu Demir söz aldı.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Lite Tur Genel Müdürü Tansu Demir

TANSU DEMİR: SOSYAL MEDYA, TURİZMİ BİR HİKÂYEYE DÖNÜŞTÜRDÜ

Türkiye’nin tanıtımına önemli katkı sağlayan bu tarz bir organizasyona imza atan Erguvan Tourism’e teşekkürlerini sunan Tansu Demir; “hem TÜRSAB üyesi olarak hem de bu coğrafyanın bir temsilcisi olarak bu organizasyondan mutluluk duydum” dedi.

Zamanın ve teknolojinin çok hızlı değiştiği bir çağa tanıklık ettiğimize dikkat çeken Tansu Demir konuşmasının devamında şunları söyledi:

“20 YIL ÖNCE BİZLER İÇİN ÇİN ULAŞILMAZ BİR ÜLKEYDİ”

“20 yıl önce bizler için Çin ulaşılmaz bir ülkeydi. İki ülke birbirinden uzak, bilinmeyen, tanınmayan coğrafyalardı… Şimdi öyle bir çağdayız ki Çinli genç sanatçı bir eser ortaya koyuyor; milyonlarca Türk genci onu beğeniyor. Yeni jenerasyonun çocukları sosyal medyada hareket ediyor. Sosyal medya, artık turizmi, ticari bir konumdan çıkarıp; bir hikâyeye dönüştürdü. Yani bir hikayesi varsa o destinasyon ilginç oluyor artık. Eğer Kapadokya’ya ilişkin bir şarkı varsa; bu hikâye insanlara ilginç geliyor. Artık insanlar gezerken hikâyelere doğru yöneliyorlar.”

Konuşmasının sonunda bu tarz çalışmaları Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli gördüğünü belirten TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Tansu Demir; bu tarz çalışmaların devamını dilediğini söyledi.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtma Şubesi Müdürü Bekir Kopar

BEKİR KOPAR: ÖNCELİĞİMİZ DİJİTAL MECRALAR

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtma Şubesi Müdürü Bekir Kopar ise, kendilerinin yürüttükleri tanıtım çalışmalarında İstanbul’u modernizm ile tarihin buluştuğu bir coğrafya olarak anlattıklarına dikkat çekti.

Böyle bir etkinliğin düzenlenmesi için Pera Palace Hotel’inin seçilmesinin çok anlamlı olduğunu belirten Kopar; “bu anlamda, bulunduğumuz mekan, tarihi temsil ediyor diyelim. Misafirimiz de yaşı ve kendisini takip eden jenerasyon açısından modernizmi temsil ediyor. O yüzden, çok güzel bir buluşma olmuş konuğun burada, bu mekanda ağırlanıyor olması bence çok isabetli bir tercih olmuş” dedi.

Bakanlık olarak bundan sonraki süreçte tanıtım stratejisi açısından; klasik mecraların dışında dijital tanıtıma ağırlık verileceğini hatırlatan Kopar; sosyal medyada etkin, çok fazla takipçisi olan insanların ülkemizde ağırlanması, onların ülkemizden memnun bir şekilde uğurlanması için birtakım faaliyetler gerçekleştireceğiz. Bu tarz çalışmaları Bakanlık olarak da yapıyoruz ve yapacağız” dedi.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtma Şubesi Müdürü Bekir Kopar, konuşmasının sonunda “Bakanlığın stratejisine paralel bir tanıtım çalışması yürüten Erguvan Tourism çalışanlarını tebrik ettiğini ve bu tip etkinlikleri de Bakanlık olarak her zaman destekleyeceklerini ifade etti.

Çinli sosyal medya fenomeni şarkıcı Xiao Zhang

XIAO ZHANG: TÜRKİYE’YE TEKRAR GELECEĞİM

Toplantıda son olarak Çinli genç şarkıcı Xiao Zhang, söz aldı. Kendisini Türkiye’de misafirperver ve samimi bir şekilde ağırlayan Erguvan Tourism Ailesi’ne teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Xiao Zhang, Türkiye’de kendisini evinde gibi hissettiğini; Türkiye’de merak ettiği ve gitmek istediği birçok noktanın daha olduğunu bunun için Türkiye’ye tekrar geleceğini söyledi.

Toplantının ardından Çinli şarkıcı Xiao Zhang, İstiklal Caddesi’nde mini bir konser verdi.