İçinden tren geçen turlar

İki Yeni Turistik Tren Hattı Geliyor

Last Updated on 25 Şubat 2019 by Yaşar Çelik

Prontotour, bir klasik haline gelen Doğu Ekspresi turlarının ardından üç yeni yurt içi trenli tur paketini seyahat severlerin ilgisine sundu.

Muhteşem doğa manzarası eşliğinde nostaljik ve deneyim dolu tren yolculuğuna ne dersiniz? Doğu’nun gizemli coğrafyalarını, bilinmeyen rotalarını trenle keşfederken paha biçilmez anılar biriktireceksiniz. Prontotour’un kültür turu paketlerine yeni eklenen uçak konforlu tren turları doğanın içinde seyahatini daha da keyifli kılmak isteyenlerin gözdesi olacak.

Prontotour Genel Müdür Yardımcısı Hakan Öksel

Yeni tren konseptli turların yurt içinde seyahat trendi olacağını söyleyen Prontotour Genel Müdür Yardımcısı Hakan Öksel, “Tren yolculukları son yılların gözde seyahat biçimi haline geldi. Biz de bu alanda ürünlerimizi çeşitlendiriyoruz. Yılların deneyimi ile çıktığımız bu yolda seyahat dostu, hesaplı fiyatlarla misafirlerimiz için konforlu turlar hazırlıyoruz. Tur programlarımızda uçakla ulaştığımız şehirde tren heyecanı yaşayarak yolumuza devam ediyor, gittiğimiz coğrafyaların bilinmeyen güzelliklerini ve kültürel dokusunu yakından tanıyoruz. Doğanın mevsimlere bağlı bizlere sunduğu değişime tanık olma amacındayız. Trenle yormuyor ama trenin nostaljik keyifli tarafını doya doya yaşatıp yine uçak konforuyla başladığımız noktaya geri dönüyoruz. Tur detaylarımızda ne kadar deneyim odaklı olduğumuzu görebilirsiniz” diyor.

VAN GÖLÜ EKSPRESİ İLE VAN HAVZASI TURU

Prontotour’un bir klasik haline gelen Kars ve Erzurum rotalı Doğu Ekspresi turuna şimdi bir rakip geliyor. Uçaklı Van Gölü Ekspresi ile Van Havzası Turu birçok güzelliği gözler önüne seriyor. Bu turla Nemrut Krater Gölü ve Akdamar Adası gibi doğal ve kültürel harikaları keşfederken Bitlis’in Budaklı Köyü’nde telefon markalarının reklam filmlerine bile konu olan, buz gibi havada dumanları yükselen kaplıcada temizlenen manda ve atların fotoğraflarını çekmek için yarışacaksınız.

Tren keyfiyle yola çıkacağınız bir diğer tur ise Uçaklı Kurtalan Ekspresi ile Diyarbakır ve Hasankeyf Turu. Batman ve Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel güzelliklerine yakından görme fırsatı bulurken dış dünyanın görsel cazibesinin öne çıktığı bu turda Hazar Gölü kenarından geçip Diyarbakır’ın az bilinen Eğil İlçesi’ne giderek tekne turu yapabilme imkanı bulacaksınız.

KIRGIZ OTAĞI’NDAN YILKI ATLARI’NA ZENGİN PROGRAM

Prontotour’un hayata geçirdiği bir diğer yenilik ise Hızlı Tren ile Konya Lale Tarlaları ve Kapadokya Turu. Bu turla 4.5 saatlik lüks ve konforlu bir tren yolculuğu yaparak Konya’ya ulaşıp geceyi şehirde geçirirken akşam bir sema gösterisi izleme imkanı bulabilirsiniz. İlk gün Konya’nın Çumra ilçesinde lale tarlalarını keşfe çıkıyorsunuz. Hollandalı lale uzmanlarını bile yollara düşüren Çumra Ovası’ndaki rengarenk laleleri mutlaka görmelisiniz. Ertesi gün güzel atlar diyarı Kapadokya’nın bilinmezlerini keşfederken Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinde yaşayan Kırgız Türkleri’nin kurduğu Otağa konuk olup Orta Asya’nın yaşam tarzı, giyim-kuşam ve yemek kültürlerini yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz. Bu turda ayrıca Kayseri’ye geçip Anadolu’da serbestçe dolaşan ve Türk Kovboyları’nın ehlilleştirdiği Yılkı Atları ile de tanışacaksınız.

HIZLI TRENLE ŞEB-İ ARUS

Trenli yeni paket turları açmaya devam edeceklerinin altını çizen Prontotour Genel Müdür Yardımcısı Hakan Öksel, mevcut paketlerin 2 gece 3 gün olarak planlandığını ve 1069 TL’den başlayan fiyatlarla seyahat severlerin ilgisine sunulduğunu belirtti. Öksel, “Kültür rotalarını demir ağlarla örüyoruz. Tren seyahatinin keyfi çok farklı. Bir defa yeryüzünün daha önce görmediğiniz güzelliklerini keşfediyorsunuz. Trenli paket turlarımız daha önce hiçbir kitle turunda olmayan zengin bir içeriğe sahip. Bu sene Şeb-i Arus haftasında da trenli paketler açtık. Uçaklı paketlerimizin yanı sıra hızlı tren konseptli Konya Şeb-i Arus turlarımız olacak. Yeni pek çok ürünle Prontotour yurt içinde farklılaşmaya devam edecek” diyor.