Ehliyet, kimlik ve pasaportta yeni randevu sistemi!

Last Updated on 6 Mayıs 2019 by Turizm Günlüğü

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre kimlik, ehliyet, pasaport almak için başvuranlar, başvurduğu günde randevu alabilecek.

Geçtiğimiz yıl 2 Nisan‘da hayata geçirilen “3’ü Bir Yerde” uygulaması ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yürütülen pasaport ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmişti.

Uygulama sayesinde bugüne kadar 19 milyon 95 bin 662 yeni kimlik, 4 milyon 402 bin 703 sürücü belgesi, 2 milyon 251 bin 214 pasaport basıldı. 2016 yılından bu yana basılan yeni çipli kimlik kartı sayısı ise 39 milyon 343 bin 355 oldu.

Uygulama nedeniyle yoğun talep üzerine nüfus müdürlüklerinin kapasitesi ve personel sayısı arttırıldı. Daha önce yoğunluktan dolayı 61 güne kadar uzayan randevu süreleri böylece 1 güne düşürülmüş oldu. Yeni sistemin hayata geçmesiyle artık kimlik, ehliyet ve pasaport almak isteyenler randevu tarihi ve saatini kendisi belirleyebilecek.

172 BİN BAŞVURU

Ayrıca acil durumlar sebebiyle randevu almak isteyenlere nüfus müdürlüklerinde verilen randevusuz kota sayısı da 4 kat artırıldı. Yeni randevu sisteminin devreye girmesinden sonra 172 bin başvuru yapıldı.

2 GÜN İÇİNDE TESLİM EDİLİYOR

Uygulama ilk başladığı zamanlarda belgeler başvuru sahiplerine; İstanbul, Ankara ve İzmir’de ortalama 10 günde teslim edilirken, şu anda İstanbul ve Ankara’da başvuru tarihinden itibaren ortalama 2 gün; İzmir’de ise ortalama 3 gün içerisinde ulaşıyor.

Yeni yılda pasaport ücretleri zamlandı