Bakan Ersoy: Turizm gelirinde hedef 70 milyar dolar!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Last Updated on 29 Mayıs 2019 by Turizm Günlüğü

Türk Hava Yolları’nın (THY) Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği iftar organizasyonuna katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlık olarak 2023’te 50 milyon turist ve 50 milyar dolar olan turizm gelir hedefini 70 milyon turist ve 70 milyar dolar olarak revize ettiklerini söyledi.

Yeni hedef: Yüksek gelir grubu

Bakan Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü, “Nicelikli turistin yanı sıra bundan böyle konsantrasyonumuzu nitelikli turist üzerinde yoğunlaştırıyoruz, yani konaklama dışı harcaması fazla olan, yüksek gelir grubuna mensup turisti hedefleyen yeni politikalar üreteceğiz.”

THY bir ilki gerçekleştirdi

Konuşmanın devamında, Türk Hava Yolları ile yapılan protokolle daha önce gündeme gelmiş olan ancak hayata geçirilememiş Antalya, Dalaman, Bodrum, İzmir gibi turistik destinasyonlara Business Class’la uçulması konusundan söz edildi. Türk Hava Yolları tarife seferlerinin 2019 Nisan ayı itibarıyla başladığının vurgulandığı açılamada hedefin ilk etapta haftada 11 ülkeye 67 sefer olduğu üzerinde duruldu. Bu uçuşların aşamalı bir şekilde artıracağı planlaması yapılırken 737-800 Max’lardan kaynaklanan bir ‘ground’ olayı yaşandığının belirtildiği açıklamada buna rağmen THY’nin verdiği sözü tutarak, mevcut taahhüt ettiği uçuşları nisan itibarıyla başlattığı ve bunun da bir ilk olduğunu söyledi.

Bakan Ersoy konuşmasında 2023’e kadar yapılan tanıtım kampanyalarının merkezinde THY’nin olacağını söyledi konuşmasında turizmin Türkiye’nin önemli gelir kaynaklarından biri olduğuna vurgu yaparak, 70 milyar dolarlık hedefe ulaşılması durumunda hem Türkiye’nin cari işlemler açığının tamamen pozitife çevrilmiş olacağını hem de ekonomiye çok ciddi katkı sağlayacaklarını ifade etti.

“Avrupa’ya Business Class’la uçuyoruz”

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, iftar organizasyonunda yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Özellikle genel müdür ve genel müdür yardımcılarımızla yaptığımız çalışmayla Antalya, Dalaman, İzmir, Bodrum ve Milas havalimanlarındaki turist akışını artırmak üzere Avrupa’ya kırmızı kuyruk Business Class’lı uçaklar koyduk. Bu konuda pozitif çalışmalarıyla bakanımızla birlikte oluşturduğumuz yeni tanıtım stratejisi THY’nin bu tanıtım stratejisinde önemli rol almasına dayalıydı. Tanıtım aşamasında çok destek oldular. Sadece uçuşları oraya açmakla ve yatırım yapmakla kalmadık. Turizm bakanlığımız da oraya ciddi bir yatırım yaptı.”

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de söz sırası geldiğinde 2018’in THY açısından iyi bir yıl olduğuna vurgu yaptı. Ekşi, 2018’i 1 milyar dolar karla kapattıklarını aktararak, 2019 için de 1 milyar dolar kar hedefiyle yola çıktıklarını, çalışanların gayretiyle bu hedefe ulaşacaklarına inandıklarını kaydetti.