Eskişehir kongre ve toplantı turizmi için I-MICE ile harekete geçti

Last Updated on 21 Haziran 2019 by Yaşar Çelik

Eskişehir; turizm faaliyetlerini çeşitlendirmek adına harekete geçti. Eskişehir Ticaret Odası, kentte kongre turizmini geliştirmek için ilk adımı I-MICE Derneği ile birlikte attı.   

I-MICE Derneği’nin öncülüğünde, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Vehbi Koç Fuar Kongre Merkezi’nin destekleriyle 18 – 19 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleşen I-MICE Eskişehir’i Keşfet Gezisi ’ne İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir olmak üzere yaklaşık 40 acenta temsilcisi katılım gösterdi.

Eskişehir’de faaliyet gösteren Ufkunes Seyahat Acentası’nın Sahibi Ufuk Özkaratay ve Eskişehir Vehbi Koç Fuar Kongre Merkezi Satış ve Pazarlama Yöneticisi Serkan Ayaz da gezi süresince katılımcılara eşlik etti.

Ufkunes Seyahat Acentası Sahibi Ufuk Özkaratay, gezi boyunca I-MICE Üyeleri’ne, MICE sektörüne yönelik tesisler ve şehrin turistik alanları hakkında önemli bilgiler sundu.

İLK DURAK VEHBİ KOÇ FUAR VE KONGRE MERKEZİ OLDU

I-MICE üyeleri, gezinin ilk durağı olan Vehbi Koç Fuar Kongre Merkezi’nde düzenlenen “network toplantısı” kapsamında Eskişehirli acentacı, rehber, tedarikçi ve otel yöneticileriyle bir araya geldi.

ETO BAŞKANI METİN GÜLER: ESKİŞEHİR TURİZMDE YENİ BİR HEDEFE SAHİP…

Network etkinliği kapsamında Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, konuya ve düzenlenen tanıtım gezisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sahip olduğu imkanlar bakımından Eskişehir’in artık bir turizm kenti haline geldiğine dikkat çeken ETO Başkanı Metin Güler; Eskişehir’in bundan sonraki amacının şehirde turizmin çeşitlendirilmesi olduğunu söyledi.

ESKİŞEHİR KONGRE VE TOPLANTI TURİZMİNE AĞIRLIK VERECEK

Eskişehir Vehbi Koç Fuar Kongre Merkezi’ni bu nedenle hizmete soktuklarını ifade eden Güler; bundan sonra Eskişehir’de toplantı ve kültür turizminin gelişimi için önemli adımlar atacaklarını söyledi.

I-MICE DERNEĞİ II. BAŞKANI HÜSEYİN KURT’TAN GEZİ DEĞERLENDİRMESİ

Düzenlenen gezi sonrasında I – MICE Derneği olarak hem keyifli hem de verimli bir etkinliği daha geride bıraktıklarını belirten Hüseyin Kurt; Eskişehir’in üç büyük ilimize de ulaşım bakımından kolay ulaşılır bir konumda olduğuna dikkat çekti.

“Eskişehir, Vehbi Koç Kongre Fuar Merkezi, farklı seçenekteki otel alternatifleri, sosyal program alternatifleri ve yeme – içme noktaları ile kongre ve toplantı organizasyonlarına fazlasıyla hazır” açıklamasında bulunan Hüseyin Kurt; Eskişehir’in kongre ve toplantı turizminde de yükseliş göstereceğine inandığını söyledi.


I-MICE ESKİŞEHİR’İ KEŞFET GEZİSİ

18 Haziran 2019

Eskişehir’e vardıktan sonra, ilk olarak Eskişehir Vehbi Koç Kongre Fuar Merkezi tanıtım gezisi ve Eskişehirli turizmcilerle network toplantısı gerçekleşti.

Kentpark ziyaretinin ardından Park Dedeman Oteli’nde öğle yemeği molası

Öğleden sonra ise katılımcılar Şelale Park, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ve Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’ni ziyaret etti. Gece konaklanacak TASIGO Hotel’e yerleşme ve dinlenme molası verildi.

TÜRSAB Eskişehir BTK Başkanı Hüseyin Kutlu Özekçin ve TÜRSAB Eskişehir BTK Başkan Yardımcısı Özgür Ersoy’un da katıldığı Eskişehir GAGA Restoran’da akşam yemeği

19 Haziran 2019

Porsuk Çayı’nda bot turunun ardından katılımcılar gezinin ikinci gününde TÜLOMSAŞ Müzesi’ni ziyaret etti ve Devrim Arabaları’nın yarım kalan hikayesi hakkında bilgi aldılar.

Divan Express Eskişehir Oteli’nde öğle yemeği ve info turu

Günün ikinci yarısında ise Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Hilton Double Tree Hotel, Odunpazarı ve Haller Gençlik Merkezi ziyaret edildi.

ORGANİZASYONA DESTEK VEREN KURUM VE KURULUŞLAR:

Eskişehir Ticaret Odası (ETO), Vehbi Koç Kongre Merkezi, Ufkunes Turizm, 222 Tur, Tasigo Hotel, Dedeman Park Hotel, Divan Ekspres Hotel, Abacı Grup – Gaga Restaurant, DoubleTree by Hilton Hotel