Çin’in yükselen turizm merkezi Sanya

Nanshan Kültürel Turizm Bölgesi'nin en önemli simgesi ise 108 metre yüksekliğindeki Guan Yin Pusa (Guanyin of Nanshan) Buda Heykeli

Last Updated on 3 Ağustos 2019 by Yaşar Çelik

Çin’in Hainan adasının güneyindeki Sanya kenti, tropikal iklimi ve plajları ile özellikle Çinli turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Güney Çin Denizi’nde bulunan ve 258 kilometrelik bir kıyı şeridine sahip olan kentin iç kesimlerinde ise tropik ormanlar mevcut. Sanya yeni turizm girişimleriyle yerli turistlerin yanı sıra dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçileri ağırlamayı hedefliyor.

Nanshan Kültürel Turizm Bölgesi’nin en önemli simgesi ise 108 metre yüksekliğindeki Guan Yin Pusa (Guanyin of Nanshan) Buda Heykeli. Guan Yin heykelinin barış, bilgelik ve merhameti temsil eden üç yüzü var. Turistlerin diğer durağı ise içinde eşsiz Buda heykellerinin bulunduğu Nanshan Tapınağı.

Modern ve geleneksel bir arada

Modern ve gelenekseli harmanlayan kentin körfezinde ‘Doğu Dubai’ adıyla tanınan Phoenix Adası var. İnsan yapımı bu adada lüks otel ve uluslararası gemi yolcu terminalleri göze çarpıyor. Burada inşa edilecek olan eğlence parkı ve gümrüksüz alışveriş merkezi ile deniz seyahati turizmi olanaklarının genişletilmesi planlanıyor.

Dünyaca ünlü oteller Sanya’da şube açtı

Sanya’da markalaşmış büyük otellerin şubelerini bulmak mümkün. Örneğin, Dubai’deki dünyaca ünlü Atlantis Oteli. Haitang plajındaki 55 katlı bu lüks otelde konuklar sualtında inşa edilen süitlerde kalabiliyor. Tesisin 13,5 milyon litre deniz suyu ile doldurulan akvaryumu ise 80 binden fazla deniz canlısına ev sahipliği yapıyor.

Sanya’yı ziyaret etmek için başka bir neden ise alışveriş. Yukarıdan bakıldığında bir kelebeği andıran gümrüksüz bir alışveriş merkezinde (Haitang Bay Duty Free Shopping Complex), yaklaşık 300 uluslararası markanın mağazası var.

Sanya’da turizmin gelişmesine yönelik atılan adımlar

Londra ve Sanya arasında devam etmekte olan aktarmasız uçak seferleri, Hainan adasının Avrupa’ya erişimini kolaylaştırıyor. Almanya’dan direkt uçuş başlatılması da planlar arasında. Bu girişimlerin yanı sıra 59 ülkenin vatandaşlarına vize almadan 30 günlük seyahat imkanı tanınıyor.

Kaynak: https://tr.euronews.com