HURSAD, bin üyesi ile Firuz Bağlıkaya’ya desteğini açıkladı

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

Hac & Umre Seyahat Acentaları Derneği (HURSAD) Eski Başkanı Mehmet Uzuner, geçen dönem olduğu gibi bu dönemde Firuz Bağlıkaya ve değişim ekibini destekleyeceklerini açıkladı.

28-29 Ağustos Hac Umre ve Turizm Fuarı kapsamında Lütfi Kırdar Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen açılışta ilgili acentelerle bir araya gelen HURSAD Eski Başkanı Mehmet Uzuner, HURSAD Yeni Başkanı Diyaeddin Şahin ve TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya birer konuşma gerçekleştirdiler.

Bundan 2 yıl önce…

HURSAD Eski Başkanı Mehmet Uzuner, bundan iki yıl önce bir başkandan neler istediklerini, taleplerini, Hac umre acentalarını yönetecek bir başkanın bu insanlara nasıl davranması gerektiğini, başkalarına yapılmayan zulümlerin kendilerine niye layık görüldüğü konusunda Firuz Bağlıkaya ile konuştuklarını belirtti ve acentelere hitaben şöyle devam etti:

“Canı gönülden teşekkür ederim”

“Bunların ardından Bağlıkaya’ya ‘Hac & Umre acentaları adına sizin yanınızda olacağımızın sözünü veriyoruz’ dedik. Yanılmadık da. Seçimin bütün istatistikleri tutuldu. 800 Hac umre acentası geldi ise maksimum 100 fireyle oylarımız tek bir yerde toplandı. Sizler bizi mahcup etmediniz. Sizlere canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Aynı şekilde Firuz Başkanımızı kutluyor ve ona da teşekkür ediyorum. Çünkü onunla yapılan bu görüşme neticesinde sizlere dönüp dedik ki; Evet! Bu başkan adayı bizi soymayacak.

“Biz sizi, maskenizi, temsil ettiğiniz her şeyi biliyoruz ve bunlara teslim olmayacağız!”

Son günlerde başkan adayı veya gölge başkan adayı veya maskelerin arkasından başkalarını TÜRSAB seçimiyle ilgili konuşturanlar var. Onlara buradan HURSAD grubu olarak net bir şey söylüyoruz: Biz sizi, maskenizi, temsil ettiğiniz her şeyi biliyoruz ve bunlara teslim olmayacağız. Sizin teminat mektubunu diyanet kanununa koyulurken masada olduğunuzu ve buna itiraz etmediğinizi de biliyoruz. Bizden yılarca aldıklarınızı da biliyoruz. Bundan sonra bunlar olmayacak. Sayın Başkan verdiği sözde durduğu sürece biz de sözümüzde durmaya devam edeceğiz.”

“Hac umre acentalarının cebinden elimizi çektik”

Mehmet Uzuner, bu önemli destek sözünün ardından kürsüyü TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’ya bıraktı.

Seçim çalışmalarını yaparken bütün segmentlerle ilgili çalışmalar yaptığını dile getiren Bağlıkaya, hac umre acentalarına yapılan muamelenin aslında diğer acentalarla tamamen ayrıştığını ve tamamen bir gelir kaynağı olarak görüldüğünü gördüğünü söyledi. Bu yönde neler yapılmasıyla ilgili bir şablon kafamızda vardı diyen Firuz Bağlıkaya, “Hac umre acentalarının cebinden elimizi çektik. Biz yönetimde oluğumuz sürece buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

TÜRSAB yönetimiyle ilgili de konuşan Bağlıkaya, şu çarpıcı açıklamalarda bulundu:

“Yasa çıksa da çıkmasa da söz verdiğimiz gibi başkanlık görevini 2 dönem yapacağız”

“Seyahat Acenteleri Birliği’nin Başkanı ve yönetimi önceden de söylediğimiz gibi iki dönemden fazla görev yapmaması gerekiyor. Yasamız henüz çıkmamış olsa da biz bu prensiple hareket edeceğiz. Yasalarda yazdığı için değil, Hayata bakış açımız, kafa yapımımız, vizyonumuz bu yönde olduğu için bunu yapacağız. Bizden sonraki başkanlık ve yönetim umarız tüm seyahat acentelerine eşit mesafede olur. Böyle bir yönetim anlayışının hayata tam anlamıyla geçebilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

“18 yılın defosunu 18 ayda temizlememizi bekliyorlar”

Kontrolümüz dışında gelişen veyahut bizden kaynaklanan hatalar olmuştur. Ben buradayım. Tüm olumsuzlukları benim yüzüme söylemenizi tercih ederim. Bu yola çıktığımda ilk desteklerini açıklayanlar arasında olan HURSAD yönetimine huzurlarınızda teşekkür etmek isterim. 24 aylık süremizin ilk 3 ayını yedikleri bu yeni dönemde o kadar kabiliyetli ve becerikli gözüküyoruz demek ki ’18 yılın defosunu 18 ayda niye temizlemedin’ diye soran arkadaşlarımızla karşı karşıya kaldık.

Elinizi vicdanınıza koyun!

18 aydır görev yapıyoruz bunun 6 ayı haciz ve icralarla geçti. O uzattıkları 3 ayda kestikleri çeklerin icraları geldi. Borcun kaynağı da belli değil, ne olduğu da belli değil. Bizi kaçırmaya, uzaklaştırmaya, çalıştırmamaya, yıldırmaya yönelik her türlü operasyonu yaptılar. Baktılar ki olmuyor bu iş, vazgeçtiler. Ama bizim 6 ayımızı çaldılar. El insaf!

Yıllarca buranın ekmeğini yemiş avukat, haczi yapan kişiye haczedilecek malları ve yerlerini tarif ediyor. Biz nerede, ne olduklarını bilmiyoruz, saklıyorlar çünkü. Böyle bir ortamdan geldik arkadaşlar.

Geçen hafta TÜRSAB, yönetim anlayışındaki şeffaflığı ve disiplinliliği ile İSO 9001 belgesi aldı. Bu burada bir kurumsallık çalışması yapılıyor demektir. ‘Efendim bundan bana ne, benim cebime bir şey girmiyor’ diyenleri de gördük. Evimizi toplamadan, mahallemizi temizlemeden kimseye faydalı olamayız!

Benim sizden tek ricam: Değişim hareketini kaldığı yerden devam ettirecek bizim çizgimizde olanları destekleyin

Sizlerden tek bir ricam var. Biz bir değişim başlattık. Değişim 2 dönemde 18 ayda olabilecek bir iş değil. 18 yıldır birikmiş bir alışkanlıklar ve hatalar var. Bu değişim benim görev süremde tamamlanmamış olabilir, tamamlanamayabilir. Hatta belki de 4 dönem sürebilir ama bu iş başladı. Ve bizden sonra da inşallah bu şekilde devam edecek. Benim sizden tek ricam bu sürece sahip çıkmanızdır.