Ege’deki iki ada toplam 325 milyon liraya satışa çıkarıldı

Karaca Adası

Last Updated on 7 Ekim 2019 by Turizm Günlüğü

Marmaris ilçesinde bulunan 316 bin metrekarelik Karaca Adası, 210 milyon TL’ye Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Çiçek Adası ise 115 milyon TL bedelle internetten üzerinden satışa çıkarıldı.

22 Eylül’de verilen ilanla metrekare fiyatı 665 TL olarak belirlenen ve ABD’de yaşayan Türk iş insanına ait olan Karaca Adası’nın üzerinde her biri 50 ile 100 metrekare büyüklükte 3 müstakil ev bulunuyor. Adaya, mevcut imar durumuna göre günübirlik turizm tesisi, yeme-içme, marina yapılabileceği belirtildi.

7 yıldızlı otel yapılmak üzere satın alınmıştı ama…

Hürriyet Gazetesinde yer alan habere göre Karaca Adası’nın 1980 yılında ABD’de yaşayan bir Türk iş insanı tarafından 7 yıldızlı otel yapılmak üzere satın alındığını belirten adanın satışını takip eden emlak şirketi ortağı Uğur Özcan, adanın krediye uygun olduğunu söyleyerek “Ada 1983 yılında birinci dereceden sit alanı ilan edildi. Bu nedenle otel yatırımı gerçekleşmedi. Sahibi yıllardır vergisini ödediği halde istediği yatırımı yapamadı. Yatırım yapmaktan vazgeçtiği için satışa çıkardı. Üzerinde 3 müstakil ev ev bulunuyor. Ancak bunlar metruk durumda. İmar affı kapsamında yapı kayıt belgeleri alındı. Restore edilerek kullanılabilir. Yine adaya günübirlik turizm tesisi ve küçük bir marina da yapılabilir. Bunlara izin var. Şu an Muğla Büyükşehir Belediyesi sınırlarında bulunduğu için 5 yıl süreyle vergiden muaf. Süre dolduğunda yeniden vergisini ödeyecek” dedi.

Balıkesir’in 22 adasından biri olan Ayvalık ilçesinde yer alan ve karaya 230 metre mesafede, 267 bin metrekare alana sahip olan Çiçek Adası ise 15 Eylül tarihinde 115 milyon liraya internet üzerinden satışa çıkarıldı. Katrinli, Katerin ve Hatırlı ailelerinin özel mülkü konumunda olan adada taban oturumu 450 metrekare 3 bina, 4 tatlı su kuyusu, 2 bin zeytin ağacı, 3 bin çam ve muhtelif meyve ağaçları bulunuyor.