TÜRSAB 24. Dönem Yönetim Kurulu seçimleri 1 Aralık’ta

Türsab Başkanı Firuz Bağlıkaya

Last Updated on 24 Ekim 2019 by Yaşar Çelik

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) bölgesel yapılanmaları olan Bölge Temsil Kurullarının seçimleri, 22 Ekim Salı günü sona erdi. TÜRSAB üyesi seyahat acentalarının oylarıyla seçilen 35 Bölge Temsil Kurulu Başkanı, düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. TÜRSAB Genel Merkezi’nde düzenlenen törene TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, TÜRSAB 24. Dönem Genel Kurulu’nun 30 Kasım’da seçimin ise 1 Aralık’ta yapılacağını belirti.

TÜRSAB Genel Sekreteri Melike Ertekin’in sunumuyla gerçekleşen mazbata töreninde; TÜRSAB bünyesinde faaliyet gösteren Stratejik Planlama, Koordinasyon ve Pazarlama Grup Başkanı Levent Demirel, Bilgi Teknolojileri ve Medya İletişimi Grup Başkanı Mesut Kanat, Finansal ve Kurumsal Fonksiyonlar Grup Başkanı Neslihan Örnek, İktisadi ve İştirakler Grup Başkanı Ufuk Yılmaz ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Hukuk Başdanışmanı Av. İlker Ünsever, yapılan çalışmalar hakkında yeni BTK Başkanlarına bilgi verdi.

“BTK SEÇİMLERİ DEMOKRATİK VE ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE YAPILDI”

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, konuşmasına demokratik bir ortamda yapılan seçimlerle göreve seçilen Bölge Temsil Kurulu Başkanlarına başarılar dileyerek sözlerine başladı. “20 ay önce üyelerimizin teveccühü ile tarihin en yüksek oyunu alarak görevi devraldık” diyen Bağlıkaya, “En yüksek oyla en kısa süre, biz görev yaptık. Bizim için en hayati şey; hukuku sağlamaktı. Biz bunu başardık. Bu BTK seçimleri de bunun göstergesi oldu. Asla müdahale etmeden, taraf olamadan, adaletli ve demokratik bir şekilde seçimlerimizi sonlandırdık. Biz biat ya da bağımlılık istemiyoruz. Bu yüzden seçimlere asla müdahale etmedik, kimseyi desteklemedik. Hür iradeyle kendi seçimlerimizde de bize hizmet etsinler ya da etmesinler, kararı kendileri versinler istedik. Şeffaf ve adaletli olacağız dedik. Bu işi asla alışverişe çevirmedik. Bizden önce seçimlerin nasıl yapıldığını biliyoruz” dedi.

“BÖLGE TEMSİL KURULLARINA İTİBAR VE YETKİ VERDİK”

TÜRSAB için Bölge Temsil Kurullarının önemine değinen Bağlıkaya, bu nedenle BTK’ların yetkilerinin artırıldığına dikkat çekti. BTK ofislerinin yenilendiğini ve her birine ayrı bütçe ve karar yetkisi verildiğinin altını çizen TÜRSAB Başkanı, kurulan yeni acentalarla ilgili de BTK’ların kararına göre hareket ettiklerini vurguladı. “BTK’ların onaylamadığı hiçbir acentaya belge vermedik. Bölgelerdeki başkanların başkan olduğu hissedildi. Bütçe sağladık, itibar ve yetki verdik. Söz verdiğimiz gibi güçlendirdik. Daha da güçlendireceğiz” sözleriyle Bölge Temsil Kurullarının TÜRSAB yapısındaki önemini vurguladı.

“TÜRSAB BAŞKANLIK SEÇİMLERİ 1 ARALIK’TA YAPILACAK”

TÜRSAB 24. Dönem Genel Kurulu’nun 30 Kasım’da seçimin ise 1 Aralık’ta yapılacağını belirten Firuz B. Bağlıkaya, seçim sürecinde yaptığı toplantıları kendisinin finanse ettiğini açıkladı. Bağlıkaya, “Ben seçim ile ilgili yaptığım bütün çalışmaların masraflarını kendim ödüyorum. Seyahat acentalarının gücüyle seçim çalışması yapmıyoruz. Siz de bir adaya çalışabilirsiniz ancak lütfen en az benim kadar dikkat edin. Hiç kimseye gönül koymam, herkes istediği kişiyle çalışma özgürlüğüne sahip. Gönüller kimden yana olursa olsun ortak amaç kurumu kötü ve yanlış işlerden korumak. Kime değil, nereye hizmet ettiğimiz önemli. Burası bizim kutsalımız” dedi.

“ESKİ DÖNEMİN ALIŞKANLIKLARINI BİTİRDİK”

Görevde olduğumuz sürede verdiğimiz sözleri vaktimiz yettiğince yapmaya çalıştık diyen Firuz B. Bağlıkaya, bazı projelerin hayata geçirilmesi için vaktin yeterli olmadığını söyledi. “18 yılın birikmişini 18 ayda silmenin imkanı yok. Eski dönemin alışkanlıklarını bitirdik. Göreve geldiğimiz ilk aylarda hacizlerle uğraştık. Kaçmamızı, bırakıp gitmemizi beklediler ama gitmedik. Oylara sahip çıktık, direndik ve başardık. TÜRSAB’ı saygın bir yer haline getirmek için çok uğraştık ve başardık. İki dönem sonra belki de bizden daha genç bir arkadaşa görevi devredip gideceğiz” dedi. Seyahat Acentaları Kanunu ile ilgili yasal düzenlemeleri bekliyoruz diyen Bağlıkaya, aralık ayında yeni yasanın çıkmasını umduklarını belirtti. Önümüzdeki dönem Afyonkarahisar’da yeni bir Bölge Temsil Kurulu açılacağını duyuran Bağlıkaya, Düzce’de TÜRSAB Yaşam Evi projesini hayata geçirmek için adım attıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından 35 Bölge Temsil Kurulu Başkanı’na mazbataları TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya tarafından takdim edildi. Törenin ardından yeni dönem TÜRSAB BTK Başkanları, hep birlikte toplu aile fotoğrafı çektirdi.