Bu yılki Hac ve Umre ücretleri ne kadar olacak?

2023 Hac kayıtları

Last Updated on 3 Ocak 2020 by Turizm Günlüğü

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Hac Umre ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Diyaeddin Şahin, bu sene Hac ve Umre’ye yönelik en ucuz programın 26 bin lira olacağını öngördüklerini ettiklerini belirtti.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve HURSAD Başkanı Diyaeddin Şahin, bu sene hacı adaylarının sadece 83 bin 430 tanesinin hacca gidebileceğini ifade etti.

1 Ocak itibarıyla Suudi Arabistan’a yönelik vize fiyatlarında 51 dolarlık bir artış olduğuna dikkat çeken Şahin; sağlık ve seyahat sigortası zorunluluğunun getirildiğini ve bunun direk umre fiyatlarına 51 dolar ek zam olarak yansıyacağını dile getirdi.

Geçen yıl en ucuz hac programının 15 bin 480 bin Suudi Arabistan riyali olduğunu anımsatan Şahin, “Bu 24 bin 500 lira civarında bir bedeldi. Geçen yıldan bu yıla artan maliyetler oldu. Ek vergiler oldu. Bu ek maliyetler ile hac fiyatlarının 26 bin liradan başlayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu sene en ucuz programın 26 bin lira olacağını düşünüyoruz” dedi.

Hac başvuruları ve hac kayıtlarının e-devlet kapısı üzerinden yapılacağını vurgulayan Şahin, bu uygulamanın kendilerinin de talebi olduğunu ve bu seneki bakanlıklar arası hac ve umre kurulu kararı uyarınca böyle bir uygulamaya gidildiğini söyledi.

Suudi Arabistan’a nasıl gidilir?