Hyatt Regency Istanbul Ataköy’ün yeni hedefi: MICE sektörü

Hyatt Regency Istanbul Ataköy Genel Müdürü Arcan Bayraktaroğlu
Hyatt Regency Istanbul Ataköy Genel Müdürü Arcan Bayraktaroğlu

Last Updated on 11 Ocak 2020 by Yaşar Çelik

Röportaj: Yaşar Çelik / Yayına hazırlayan: Cem Bişkin


İstanbul Bakırköy’de yer alan Hyatt Regency Istanbul Ataköy oteli beşinci yılını kutluyor. Atatürk Havalimanı’nın taşınmasıyla bölge otellerinin zorlu bir sürece girdikleri yönündeki genel kanının aksine Hyatt Regency Istanbul Ataköy oteli, yönetiminin belirlediği yeni strateji sayesinde yoluna emin adımlarla devam ediyor. Otel Genel Müdürü Arcan Bayraktaroğlu, izledikleri yeni yol haritasını açıkladı.

Hyatt Regency Istanbul Ataköy Genel Müdürü Arcan Bayraktaroğlu, gerçekleştirdiğimiz söyleşi kapsamında ilk olarak Hyatt Regency Istanbul Ataköy oteli hakkında bilgiler verdi.

284 ODALIK KAPASİTE

284 oda kapasitesiyle hizmet veren Hyatt Regency Istanbul Ataköy’de, 2 bin 500 metrekarelik sağlık kulübü ve SPA merkezinin yanı sıra 20 metrekare kapalı havuz ve 25 metrekare yarı olimpik açık yüzme havuzu bulunuyor.

MICE SEKTÖRÜNE YÖNELİK SUNULAN İMKANLAR

Toplantı, kongre ve MICE sektörü etkinlikleri için farklı imkanlar sunan Hyatt Regency Istanbul Ataköy; bin metrekarelik balo salonuna, küçük gruplar için 7 farklı toplantı salonuna ve 3 restorana sahip.

Tavros Otelcilik Yatırım A.Ş’nin yatırımı olan Hyatt Regency Istanbul Ataköy otelinin 16. katında “executive lounge”, 17. katında ise “view restaurant&bar” yer alıyor.

ARCAN BAYRAKTAROĞLU’NUN KARİYERİ

Otel yönetiminin başında yer alan Arcan Bayraktaroğlu; lisans eğitimini İsviçre’de, yüksek lisans eğitimini ise İngiltere’de tamamlamış bir isim.

Hyatt Regency Istanbul Ataköy Genel Müdürü Arcan Bayraktaroğlu, kariyerine Hyatt Grubu’nda başlayıp; sırasıyla Hilton Grubu’nda, Conrad Otel’de, Crowne Plaza Holiday Inn Ataköy’de, açılış sürecinde Swissotel Ankara’da, The Marmara Hotel’de, Marriott Grubu’nda ve Divan Taksim’de üst düzey görevler üstlenen deneyimli bir yönetici…

HYATT GRUBU’NA GERİ DÖNÜŞ

Arcan Bayraktaroğlu 11 ay önce, kariyerine başladığı Hyatt Grubu’na dönüş yaparak; Hyatt Regency Ataköy’ün genel müdürlüğünü üstlendi.

ATATÜRK HAVALİMANI’NIN TAŞINMASININ ARDINDAN…

Konaklama sektörünün önde gelen markalarında üst düzey görevler üstlenen Arcan Bayraktaroğlu; Atatürk Havalimanı’nın taşınmasının ardından yaşanan gelişmeleri, bölge otellerine yansımalarını ve geleceğe yönelik izleyecekleri strateji ve politikaları değerlendirdi.

YENİDEN KONUMLANDIRMA

Atatürk Havalimanı’nın taşınmasıyla bölge otellerinin artık farklı bir konumlandırmaya gittiklerini ifade eden Bayraktaroğlu; “otelimiz ve bölgemizdeki diğer oteller eskiden daha çok havalimanı yolcularının tercih ettiği ve tek gecelik konaklamaların gerçekleştiği konseptten farklı bir konsepte evrildi” dedi.

Yeni dönemde “şehre yakın, şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzak, şehre kolay ulaşılabilir konumuyla” Hyatt Regency Istanbul Ataköy’ü yeniden konumlandırdıklarını belirten Arcan Bayraktaroğlu; “Ataköy ve Yeşilköy bölgesinin oteller için yeniden yapılandırılması ve yeniden şekillendirilmesi üzerine çalışmaların yürütülmesi gerektiğine” dikkat çekti.

ATAKÖY VE YEŞİLKÖY LOKASYONLARININ AVANTAJLARI

Hyatt Regency Istanbul Ataköy Genel Müdürü Arcan Bayraktaroğlu, bu konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu bölge yıllardır havalimanı bölgesi olarak konumlandırılmış. Bundan sonraki süreçte hem yerel yönetimler hem de turizm oluşumlarıyla birlikte bölgeyi ve bölge otellerini yeniden konumlandırılıp; tanıtım çalışmalarını bu yönde gerçekleştirmek gerekiyor. Ataköy ve Yeşilköy’ün deniz kenarında, denize yakın bir konumda olması önemli bir avantaj. Otelden çıktığınızda deniz havasını şehrin göbeğinde alamazsınız. Bunun yanı sıra Tarihi Yarımada’ya ve Anadolu Yakası’na toplu taşıma ve özel araçlarla çok kolay bir şekilde ulaşılabiliyor. Diğer yandan İstanbul Havalimanı buraya 38 kilometre uzaklıkta. Taksim’deki bir otel ile bizim lokasyonumuz aslında İstanbul Havalimanı’na aynı mesafede. O nedenle de hala bir avantajımız söz konusu…”

YENİ HEDEF MICE SEKTÖRÜ

Otel olarak bulundukları konumun avantajlarını ön plana çıkararak yeni bir konumlandırmaya gittiklerini yineleyen Bayraktaroğlu; “önümüzdeki süreçte kapalı gruplara, MICE sektörüne, uluslararası toplantı ve kongrelere odaklanarak, tanıtım ve pazarlama çalışmalarımızı bu yönde belirleyip; hedeflerimiz bu doğrultuda belirleyeceğiz” dedi.