Coronavirus uçuş moduna geçti! THY’nin bazı uçuşlarını iptal ettirdi

THY 7 Yıllık Aradan

Last Updated on 4 Mart 2020 by Turizm Günlüğü

Türk Hava Yolları (THY), İtalya’da Corona virüsü vakalarında artış olması nedeniyle 1 Mart tarihinde gerçekleştireceği bazı seferler karşılıklı olarak iptal ettiğini açıkladı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, son dönemde, İtalya’da görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış nedeniyle bu ülkeye düzenlenen uçuşlarda bazı düzenlemeler yapıldığı belirtildi.

1 Mart’ta iptal edilen seferler şöyle:

“TK1871 -TK1872 İstanbul (IST) – Venedik – İstanbul (IST),
TK1869 – TK1870 İstanbul (IST) – Venedik – İstanbul (IST),
TK1325 – TK1326 İstanbul (IST) -Bologna – İstanbul (IST),
TK1895 – TK1896 İstanbul (IST) – Milano – İstanbul (IST),
TK1865 – TK1866 İstanbul (IST) – Roma – İstanbul (IST),
TK1901 – TK1902 İstanbul (SAW) – Milano – İstanbul (SAW),
TK1877 İstanbul (IST)- Milano,
TK1361 İstanbul (IST – Roma”

Sürecin tüm uluslararası havacılık ve sağlık otoriteleri ile iş birliği içerisinde takip edileceği ve gerekli önlemlerin alınmasının sürdürüleceği kaydedilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İPTAL SEFERLER İÇİN ÜCRETSİZ İADE VE DEĞİŞİKLİK HAKKI

“1 Mart-31 Mayıs 2020 tarihleri arasında Türkiye çıkışlı, İtalya varışlı bileti olan misafirlerimiz için ücretsiz iade ve parkur/tarih değişiklik hakları tanınmıştır. Detaylı bilgiye www.turkishairlines.com üzerinden, çağrı merkezlerimizden ya da yetkili satış ofislerimizden ulaşılabilir.”

İTALYA, GÜNEY KORE, IRAK UÇUŞLARI DURDURULDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip coronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 29 Şubat gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye-İtalya, Türkiye-Güney Kore, Türkiye-Irak arasında gidiş-geliş tüm yolcu uçuşlarının tedbiren durdurulduğunu bildirdi.

Bakan Koca’nın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Bilim Kurulumuzun önerileri doğrultusunda Ulaştırma ve Altyapı, Dışişleri, İçişleri ve Ticaret Bakanlıklarımızla koordinasyon halinde yeni bir tedbir daha uygulamaya konuldu. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye ile İtalya, Türkiye ile Güney Kore, Türkiye ile Irak arasında gidiş-geliş tüm yolcu uçuşları tedbiren durdurulmuştur. Ayrıca Irak ile kara sınırlarımız da araç ve yolcu geçişine kapatılmıştır. Uygulama mevcut koşullara bağlı ve geçicidir. Ülkemizde bugüne dek endişe verici bir durum ortaya çıkmamıştır.”

THY o seferler için acil durdurma kararı aldı