ITB’nin iptaline ilişkin yorum: Geç açıklandı!

Last Updated on 28 Şubat 2020 by Yaşar Çelik

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından 4 – 8 Mart tarihleri arasında yapılacak ITB Berlin Turizm Borsası’nın iptal edilmesi kararına ilişkin, “Çok geç açıklandı” yorumu geldi.

Almanya’daki Türk turizmciler günlerdir bu karara kilitlendiklerini söyleyerek, zaten fuar iptal edilmeseydi bile katılımın düşük olacağını, birçok firmanın çoktan geri çekildiğini kaydetti. Almanya’nın değişik eyaletleri, resmi tanıtım stantlarına eleman göndermeme kararı almıştı. Yani bu fuar yapılsaydı bile çok sönük geçecekti.

İptal kararının doğru olduğu konusunda görüş bildiren turizmciler, bu kararının geç çıkmasını eleştiriyor. Stant kurulumlarının büyük kısmının bittiğini söyleyen turizmciler, “Keşke bu karar bu kadar geç açıklanmasaydı, orada çalışan insanların emekleri boşa gitti. ITB Yönetimi parasını ödemeyenlere stant yeri zaten vermediği için neredeyse tüm katılımcılar parasını ödemiştir. Bu demek oluyor ki geri ödemelerle ilgili sıkıntılı bir sürece girilecek. Nasıl ve ne zaman ödenecek bilmiyoruz.”

ITB için çok önceden Berlin’e gelip görüşmeler yapanların da olduğunu kaydeden turizmciler, “Valizi hazır bekleyenler vardı” diyor.

ITB Berlin 2020 iptal edildi