Rus turizmciler: Bakan Ersoy fazla iyimser

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Last Updated on 3 Nisan 2020 by Turizm Günlüğü

Rus turist tatil için Türkiye’ye en erken ne zaman dönecek? Rus turizmcilerin öngörüleri…

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un 2 Nisan tarihinde katıldığı televizyon programlarında yaptığı açıklamalar; Türkiye’nin turizmdeki ana pazarları arasında yer alan Rusya’da da yankı uyandırdı.

Bakan Ersoy’un açıklamalarının Rusya’daki yankıları tourdom.ru’nun “Ruslar tatil için ne zaman Türkiye’ye uçabilir?” başlıklı haber kapsamında ele alındı.

İşte Rus turizmcilerin Bakan Ersoy’un açıklamalarına ilişkin görüşleri…

Rusya’daki turizm sektörü temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un “Coronavirus (COVID-19) salgını sonrasında Türkiye’de turizm sezonunun Mayıs ayı sonunda açılıp, turizm hareketlerinin yeniden canlanmaya başlayacağına” yönelik açıklamalarını fazla iyimser olarak nitelendirdi.

EN ERKEN TEMMUZ OLUR

Rus turizm yöneticileri ve acenta temsilcileri “her şeyin yolunda gitmesi halinde Rusya pazarı için sezon başlangıcının en iyi ihtimalle Temmuz ayının başında gerçekleşeceği” yönünde görüş paylaşıyor.

ÇOK İYİMSER BİR DEĞERLENDİRME

Rusya’da seyahat acentası ağına sahip olan TBS Group’un Genel Müdürü Rashad Mamedov, “Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ülkedeki turizm sezonunun Mayıs ayının sonunda başlayacağı ve Haziran ayında Rusya pazarından uçuşların başlayacağı yönündeki açıklamasının çok iyimser olarak değerlendirilebileceğini” belirtti.

Antalya’da yaşayan, St. Petersburg’daki bir seyahat acentesinin yöneticisi olan Maria Sheker, “en iyi durumda, gerekli koşulların oluşmasının en erken Temmuz ayının başında gerçekleşebileceğini ve bu tarihten itibaren Rusya’dan uçuşların başlayabileceğini öngördüklerini” açıkladı.