“Biz pozitif olalım korona negatif olsun”

Turizm Otelcilik Yönetim ve Marka Danışmanı Sevda Yılgaz

Last Updated on 25 Nisan 2020 by Yaşar Çelik

Covid-19 salgınının turizm sektörüne yaptığı etkilere ilişkin konuşan Turizm Otelcilik Yönetim ve Marka Danışmanı Sevda Yılgaz, sektöre birlik olma çağrısında bulundu.

Haber Editörü: Volkan Işılay

Instagram üzerinden katıldığı bir canlı yayında Covid-19 salgınının turizm sektörüne yaptığı etkilere ilişkin açıklamalar yapan Turizm Otelcilik Yönetim ve Marka Danışmanı Sevda Yılgaz, sektörde yer alan turizm disiplinlerinin (seyahat acenteleri, rehberler, taşımacılar, tedarikçiler) tümüne birlik olma çağrısında bulundu. Türkiye’nin içinde bulunduğu finansal zorluğun turizm ile atlatılabileceğini ifade eden deneyimli turizmci: “Her ne kadar turizm birlikleri özverili çalışmalar yapıyor olsalar da, sağlık bakanının her gün açıklama yaptığı gibi, turizm birliklerinin de üyeleri ile güçlü iletişim içinde olmasını arzu ederiz. Türkiye turizme muhtaç, ülkemizi turizm kurtaracak” diyerek sektörün önemine dikkat çekti.

Daha paylaşımcı ve şeffaf bir işletme anlayışı

Salgının turizm sektörüne birçok şey öğrettiğinin de altını çizen Sevda Yılgaz, her şey dâhil savurganlığının korona virüsü ile sona ereceğini ifade etti. Güvenilir gıda platformlarının ülkemizde son dönemlerde yoğun bir faaliyet içinde olduklarını belirten Yılgaz, bu platformlarla sektörün daha fazla işbirliği içinde olması gerektiğini şu sözlerle açıkladı: “Tesisler sadece yıldızlarını belirten plaketlerini asmayacaklar, aynı zamanda güvenilir gıda ve sağlık sertifikalarını da misafirin ulaşabileceği alanlarda sergilemeliler. Daha paylaşımcı ve şeffaf bir işletme anlayışını getirmek zorundayız. Gerçek konukseverliği bu şeffaflıkla sağlayabiliriz”.

Sağlık dostu işletmeye destek önerisi

Çevreye duyarlı belge başvurularına sağlık konusu eklenerek tekrar devlet teşviki verilmesi gerektiğini söyleyen Yılgaz: “Her tesiste sağlık çalışanı bulundurulması ve bu alandaki istihdam yükünün devlet tarafından karşılanmasıyla Türkiye’nin sağlık güvenliği konusunda duyarlılığı bir an evvel ortaya konmalıdır” önerisinde bulundu. 28 Nisan’da Dünya Skal Günü’nün de kutlanacağını hatırlatan Sevda Yılgaz: “Her şeye rağmen pozitif olmalıyız. Biz pozitif olalım korona negatif olsun” sloganıyla tüm sektörün el birliği ile bu krizden çıkabileceğinin mesajını verdi.