Pegasus’da yeni uçuş kuralları nasıl olacak?

Pegasus Sendika Üyeliği Nedeniyle İşten Çıkardığı 40 İşçiye Mahkeme Kararıyla Tazminat Ödeyecek ve İşe İade Edecek
Pegasus Sendika Üyeliği Nedeniyle İşten Çıkardığı 40 İşçiye Mahkeme Kararıyla Tazminat Ödeyecek ve İşe İade Edecek

Last Updated on 28 Mayıs 2020 by Turizm Günlüğü

Sürekli ileri tarihlere ötelenip duran uçak seferlerinin son alınan kararlara göre Haziran ayında başlaması bekleniyor. Uçuşlar için şimdiden sıkı coronavirus önlemleri alan Pegasus Hava Yolları da yeni kuralları açıkladı.

Türkiye’nin önemli hava yolu şirketlerinden biri olan Pegasus’un CEO’su Mehmet Nane, merak edilen konularla ilgili BBC Türkçe’nin sorularını yanıtladı.

Yolcuların maske kullanmalarının zorunlu olacağını ancak siperlik, eldiven ve tulum gibi ek koruyucu önlemlerin ise yolcunun inisiyatifinde olacağını söyleyen Nane, konuyla ilgili şu önemli açıklamalarda bulundu:

EK KORUYUCU ÖNLEMLER YOLCULARIMIZIN İNİSİYATİFİNDE 

“Misafirlerimiz havalimanına geldiklerinde, havalimanında ilk kontrol noktası birinci güvenlik kapısıdır. Burada termal kameralarla vücut sıcaklığını ölçeceğiz, maske kontrolü yapacağız. Daha sonra içeri girdiklerinde, ikinci güvenliğe gelindiği vakit yine termal kameralarla vücut sıcaklıkları ölçülecek, maske kontrolü yapılacak.

“UÇAKLARIMIZDA AMELİYATHANELERDE KULLANILAN FİLTRE VAR”

Daha sonra arındırılmış alana geçecekler ve buradan da kapıya gidecekler. Bizim en etkili koruma olan yerimiz uçağın içi. Bizim tüm uçaklarımız içinde Hepa filtre dediğimiz, bütün partikülleri, virüsleri ve bakterileri yok edebilecek bir filtre var. Benzer bir filtrasyon sistemi sadece ameliyathanelerde var.

ÇALIŞANLAR İÇİN 2 SENARYO

Çalışanlarımız mutlaka maske ve siperlik takacaklar. Uçağın gideceği meydanın risk seviyesine göre tulum da giymiş olabilecekler. O yüzden de enstantane olarak baktığınızda, iki enstantane gözünüzün önüne gelebilir; uçağın içindeki yolcularımız mutlaka maskeli, tercih edenler varsa kendi şahsi siperliklerini takmış olacaklar. Maskeler, kendi şahsi maskeleri olacak. Bizim çalışanlarımız da iki senaryonun birinde maskeli ve siperlikli olacak. Mutlaka eldivenleri olacak. Diğer senaryoda da maske, siperlik, eldiven ve bir tulum giymiş olacaklar.

PAKET SERVİS

Uçak içi hizmet şu aşamada paketli ürünler şeklinde olacak. Paketli ürünler derken; açık olarak servis ettiğimiz, çay ve kahve belli bir süre olmayacak. Onun yerine kutulu içecekler, paketlenmiş sandviç türü, kraker türü yiyecekler olacak. Sıcak yemek tabir ettiğimiz, porsiyon olarak gelen ve uçağın içinde ısıtılıp misafire servis edilen yiyecekler belli bir süre olmayacak.

SOSYAL MESAFE FİYATLARI ARTTIRABİLİR

Uçağın içinde gerçek anlamda bir sosyal mesafe oluşturmak istiyorsak her koltukta bir kişi oturmak zorunda. Ve bu bir kişi de çapraz oturmalı. O yüzden, bu hijyen zincirini kırmadan uçağın içine getirebilirsek, uçağın içinde sosyal mesafeye gerek kalmayacak. Sosyal mesafe psikolojik olarak bir rahatlama sağlayabilir ama uçak biletleri fiyatlandırılırken, bizim uçaklarımız 189 koltuğa göre fiyatlandırılıyor, 120 koltuğa indiğinde burada ister istemez bir fiyat yükselmesi olacaktır.”

BBC Türkçe’den Efe Öç’ün “Uçak seferleri: Pegasus uçuşlara ne zaman başlamayı planlıyor?” başlıklı haberinin tamamını okumak için linke tıklayın.


BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR