Pegasus yurt içi ve yurt dışı uçuşlara ne zaman başlıyor?

Pegasus Hava Yolları, Türk sivil havacılık tarihinde bir seferde verilmiş en büyük sipariş olan 100 uçaklık Airbus siparişinin ikinci A321 neo tipi uçağını filosuna kattı.
Pegasus Hava Yolları, Türk sivil havacılık tarihinde bir seferde verilmiş en büyük sipariş olan 100 uçaklık Airbus siparişinin ikinci A321 neo tipi uçağını filosuna kattı.

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip coronavirus COVID-19 nedeniyle uçuşlarını askıya alan Pegasus Hava Yolları, yurt içi ve yurt dışı seferlerini ne zaman başlatıyor?  

Salgınla ilgili yetkililer tarafından her geçen gün güncel veriler aktarılmaya devam ederken, bu gelişmeler sonucu yeni kararlarını duyuran havayolu şirketleri uçuşlarını ileri tarihlere almayı tercih ettiler. Hal böyle olunca vatandaşlar tarafından uçuşların ne zaman ne zaman başlayacağı da merak konusu oldu. İşte Pegasus’un yurt içi ve yurt dışı uçuşların başlayacağı o tarih:

YENİ İÇ HAT UÇUŞ TARİHİ 1 HAZİRAN

28 Mayıs’ta gerçekleşen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seyahat yasaklarının kaldırıldığını duyurmasıyla birlikte Pegasus Hava Yolları, en son 4 Haziran olarak duyurduğu yurt içi uçuşlarının başlama tarihini 1 Haziran olarak güncelledi. Detayları güncel olarak 30 Mayıs tarihinde yayınladığımız “Pegasus 1 Haziran’da yurt içi uçuşlara başlıyor” başlıklı haberimizden öğrenebilirsiniz. Ayrıca Pegasus, yaptığı yeni bir açıklama ile 4 Haziran tarihi itibariyle yurt içi uçuşlarında destinasyon sayısını 27’ye çıkardı. Detaylar için bkz: Pegasus yurt içi uçuşlarını 27 destinasyona çıkardı

Yurt dışı seferler için ise yine önceden şirket tarafından belirtilen 15 Haziran tarihi geçerliliğini hala koruyor. Ancak bu noktada dış hat uçuşlarıyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Buna göre 10 Haziran’dan itibaren kademeli olarak 40 ülkeye uçak seferleri yeniden başlayacak. Detaylar için bkz: Bakan açıkladı: İlk yurt dışı uçuşları hangi ülkelere gerçekleşecek?

Haber önerisi: Pegasus’da yeni uçuş kuralları nasıl olacak?


NELER YAŞANMIŞTI?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) talimatı ile 28 Mart 2020 tarihinden 30 Nisan 2020 tarihine kadar tüm yurt içi seferlerinin iptal edildiğini duyuran Pegasus, corona virüsü için alınan ilave tedbirler doğrultusunda 1 Mayıs 2020 tarihinden 15 Mayıs 2020 tarihine kadar tüm seferlerin iptal edildiğini açıklamıştı. Detaylar için tıklayın: Pegasus’tan yeni uçuş iptalleri

Ancak son gelişmeler doğrultusunda Pegasus, yurt içi seferlerinin başlama tarihini 28 Mayıs olarak güncellemiş yurt dışı seferleri ise sistem üzerinde 1 Haziran olarak görünmüştü. Detayları 29 Nisan’da yayınladığımız “Pegasus uçuşları için yeni tarih” başlıklı haberimizden öğrenebilirsiniz. Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane’nin 11 Mayıs’ta yaptığı açıklamayı okumak için ise bkz: Pegasus’tan iç hat uçuşları için tarih açıklaması

UÇUŞ TARİHLERİNİ 4. KEZ GÜNCELLEDİ

İŞTE YENİ TARİHLER: İÇ HAT 4 HAZİRAN – DIŞ HAT 15 HAZİRAN

20 Mayıs tarihinde Pegasus’dan yeni bir uçuşlara başlama tarihi güncellemesi geldi. Bununla birlikte Pegasus, takvimini 4. kez yenilemiş oldu. Pegasus, yayımladığı yeni duyuruda “28.05.2020 tarihinden 03.06.2020 (dahil) tarihine kadar tüm yurt içi seferlerimiz iptal edilmiştir” ifadesi ile iç hat uçuşları başlama tarihini 4 Haziran 2020 olarak açıkladı. Yurt dışı ve Kıbrıs uçuşlarını 01.06.2020 tarihinden 14.06.2020 (dahil) tarihine kadar iptal ettiğini duyuran Pegasus’un dış hat seferleri şimdilik 15 Haziran’da başlayacak gibi duruyor.

İptal olan seferler için yapabileceğiniz bilet işlemlerini öğrenmek için bkz: www.flypgs.com/bilet-islemleri

Yine bu konuda hazırladığımız Türk Hava Yolları’nın uçuş tarihlerini öğrenmek isterseniz tıklayın: THY yurt içi ve yurt dışı uçuşlara ne zaman başlıyor?


TG NOTU: Görünen o ki yeni tip coronavirus COVID-19’un etkisi, hepimizin içini rahatlatacak derecede azalıncaya kadar normalleşme süreci ileri tarihlere ötelenip duracak. Bu noktada bu günleri evlerinden, sevdiklerinden uzakta geçirenler, geçirmek zorunda kalanlar için ne kadar zor olsa da, sürekli mağduriyet yaşamamaları adına biraz daha beklemeleri çok daha iyi görünüyor.


Hangi hatlara uçuşlar durduruldu?

SHGM tarafından yayınlanan tüm ülkelere getirilen uçuş kısıtları şöyle:

Pegasus’un Koronavirüs (COVID-19) ile İlgili Tüm Bilgiler ve Duyurularını öğrenmek için tıklayın.

HABER ÖNERİLERİ